„Per savaitgalį mes su išorės advokatais pasitarėme. Jų nuomone, mūsų valdyba buvo atleista spalio 31 d. Jei būtume dirbę tuos du mėnesius, mes nebūtume teisėta valdyba. Nes tos pačios dienos vakarą buvo paskelbta ir naujoji valdyba, kurią sudarė išimtinai ministerijos tarnautojai. Po to buvo sprendimas pratęsti atleistos valdybos darbą, kuris buvo pasirašytas pavaduojančio ministro Kęstučio Mažeikos, kurį gavome 6 dienos (lapkričio. – ELTA) vakare“, – „Žinių radijo“ laidoje „Ryto esspreso“ sakė N. Datkūnas.

Pasak jo, pastarasis sprendimas nebuvo teisėtas, todėl buvo siūlytos kitos alternatyvos, kurioms ministras J. Narkevičius nepritarė.

„Atėjome su pasiūlymu – galite išspręsti situaciją, kad nekiltų teisinių abejonių. Jam (J. Narkevičiui. – ELTA) tereikėjo panaikinti tuos du sprendimus, paskirti mus iš naujo, ir mes buvome pasiryžę tęsti savo darbą ne du mėnesius, o bent jau iki mūsų kadencijos pabaigos ne mažiau kaip dvejus metus, o greičiausiai visus ketverius metus, bet mums neišėjo sutarti su ministru. To susitikimo metu neradome nė vieno dalyko, dėl kurio sutartume. Nė vieno. Tai irgi buvo priežastis, kodėl priėmėme tą sprendimą“, – laidoje teigė N. Datkūnas.

ELTA primena, kad Susisiekimo ministerija, pasinaudodama jai suteiktomis akcininko teisėmis, spalio 31 dieną priėmė sprendimą suformuoti naują akcinės bendrovės „Lietuvos paštas“ valdybą.

Susisiekimo ministerijai nepavykus rasti sutarimo su „Lietuvos pašto” valdybos nariais, ministerija teigia skubiai suformuosianti naują valdybą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)