Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė ketvirtadienį žurnalistams Seime patvirtino, jog jos patarėju Vitas Vasiliauskas pradėjo dirbti šią savaitę.

„Jis jau pradėjo dirbti šią savaitę. Ir tema, kurioje aš norėčiau, kad Vitas Vasiliauskas man padėtų yra valstybės tarnyba. Visų pirma, vadovų ir aukštesnio rango vadovų pritraukimas į valstybės tarnybą, atitinkamai motyvavimo ir darbo apmokėjimo, kiti klausimai. Dėl ko Vyriausybė yra nusiteikusi pateikti šį rudenį Seimui pasiūlymus“, – sakė ji.

Ji teigė, kad Vyriausybė planuoja teikti Seimui siūlymus, kaip „būtų galima išties sukurti bent palyginamas sąlygas su privačiu verslu o ypatingai – su valstybės valdomomis įmonėmis“.

Vyriausybės spaudos tarnyba pranešė, kad V. Vasiliauskas į pareigas paskirtas trečiadienį.

Delfi primena, kad kadenciją Lietuvos banke V. Vasiliauskas baigė šių metų pavasarį. Anksčiau jau skelbta, kad V. Vasiliauskas dirbs Tarptautinio valiutos fondo (TVF) valdyboje, kur atstovaus Šiaurės ir Baltijos šalių regionui. Trejų metų kadenciją TVF pradės 2023 m. sausio mėn., pasibaigus Suomijos atstovo Mika Poso kadencijai, ir taps pirmuoju Baltijos šalių atstovu fondo valdyboje.

Aštuonių šalių centriniai bankai priėmė bendrą sprendimą deleguoti jį į šią poziciją.

V. Vasiliauskas nuo 2011 m. TVF valdytojų valdybos narys. LB valdybos pirmininku jis tapo 2011 metų balandžio 16 d., antroji jo kadencija baigėsi šių metų balandžio 7 d.

Prieš tai jis buvo Dalios Grybauskaitės prezidento rinkimų štabo vadovu, dirbo advokatu, dar anksčiau yra ėjęs finansų viceministro pareigas. Lietuvai rengiantis narystei Europos Sąjungoje buvo atsakingas už Lietuvos ir ES teisės aktų suderinimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (232)