Tarp dvylikos apklausiamų buvusių vadovų, į pokalbį kviečiami du buvę Didžiosios Britanijos banko „Barclays“ generaliniai direktoriai - Bobas Diamondas ir Johnas Varley. Apie tai informuoja BBC.

Toks pokalbis vyksta perspėjus/įspėjus asmenį apie jo teises pokalbio metu (atsakyti ar neatsakyti į klausimus, ir panašiai). Pagal Policijos ir kriminalinių įkalčių aktą per perspėjamąjį/įspėjamąjį pokalbį niekas neverčia pokalbio dalyvio atsakinėti į klausimus. Tačiau "pokalbio dalyvio gynyba gali nukentėti, jeigu kažko paklaustas jis nepaminės to, kuo vėliau remsis teisme".

SFO tiria pretenzijas, esą „Barclays“ sumokėjęs 322 mln. svarų mokesčių investuotojams, siekdamas užsitikrinti jų paramą dėl 5 mlrd. svarų lėšų surinkimo.

„Barclays“ rinko lėšas, prasidėjus pasaulinei finansinei krizei.

B. Daimondas šiuo metu dirba Jungtinėse Valstijose, bet reguliariai lankosi Jungtinėje Karalystėje. Manoma, kad per artimiausias kelias savaites jam bus paskirtas pokalbis su SFO.

Finansinių paslaugų priežiūros institucija (Financial Conduct Authority, FCA) paskyrė "Barclays" 50 mln. svarų baudą dėl mokėjimų Katare. FCA tvirtina, esą bankas "elgęsis neapgalvotai" ir pažeidęs kelias informacijos atskleidimo taisykles. Tačiau „Barclays“ užprotestavo jam paskirtą baudą, teigdamas, kad šios lėšos buvo sumokėtos už konsultacijas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)