Idėja kilo dėl technologijų pomėgio

Inovatyviausio ir daugiausia vertės suteikiančio verslo kategorijoje prizą pelnė programavimo mokyklos įkūrėja Julija Rimšelė, sėkmingai plėtojanti „Vilnius Coding School“ idėją. Apie verslo startą ir jo įkūrimą moteris kalba paprastai – tiesiog pajuto, kad anksčiau plėtota veikla nebeteikia emocinės grąžos ir reikia imtis kokio nors prasmingo projekto.

„Atėjo suvokimas, kad, jei savo laiko, energijos ir entuziazmo skiriu daug, tai projektas turi būti vertingas, padėti žmonėms. Užsidegiau noru sukurti kažką, kas žmonėms duotų meškerę, o ne žuvį, nes geriausia pagalba yra padėti įsitvirtinti, rasti darbą“, – prisimena pašnekovė.

Supratusi nuolatinį IT sektoriaus specialistų trūkumą ir suvokusi, kad suteikdama žmonėms galimybę mokytis IT srities žinių ji padės jiems rasti ir norimus bei pelningus darbus, J. Rimšelė nedvejodama ėmėsi veiklos. Jos iniciatyva ir rezultatai neliko nepastebėti, o šiemet moteris pelne ir „BZN Start“ įsteigtą „Business Woman Awards“ apdovanojimą, kuris, anot pašnekovės, yra puiki paskata judėti pirmyn dar didesniu greičiu.

Eksperimentinė kūryba

Kūrybingiausio verslo apdovanojimą pelniusi kaunietė Gerda Liudvinavičiūtė jau kurį laiką plėtoja inovatyvų verslą „Celsius 273“ ir kuria papuošalus iš betono. Anot jos, tai buvo kūrybinis eksperimentas ir naujovė, kurios Lietuvoje dar niekas nedarė.

„Vos pradėjusi nė nemaniau, kad tai gali virsti verslu. Niekada neturėjau tikslo kurti verslą. Viskas vyko labai organiškai. Kai pradėjau prieš kelerius metus, niekas nekūrė cementinių papuošalų, tad tai buvo savotiškas eksperimentas, kiek galime prisijaukinti medžiagą ir panaudoti ją netradiciniu būdu. Pirmiausia turėjau tikslą pasigaminti papuošalų sau, vėliau pastebėjau, kad jų nori ir mano aplinkos žmonės. Tad greitai, vis dar to nesuvokdama, ėmiausi veiksmų, atvedusių mane į tokį „Celsius 273“, koks jis yra dabar. Nuo pirmos akimirkos buvau tarytum apsėsta betono idėjos. Kiekviena kūrybos akimirka man teikia beprotišką džiaugsmą. Net dabar negalėčiau įsivaizduoti geriau praleisto laiko nei darbo su „Celsius 273“, – sako G. Liudvinavičiūtė.

Moteris džiaugiasi pelnytu laimėjimu ir yra įsitikinusi – tai puikus paskatinimas ir įrodymas, kad jos verslas žengia teisingu keliu.

„Apdovanojimas – tai paskata nesustoti. Žmogui kartais reikia taškų, nuo kurių atsispirtų ir keliautų toliau. Kiekvienas įvertinimas yra tarytum patvirtinimas, taškas, kad visa tai, kas padaryta, padaryta gerai. Tai leidžia lengviau ir užtikrinčiau keliauti pirmyn“, – įsitikinusi verslininkė.

Moterys verslui itin reikalingos

Renginio komisijos narys, „Nextury Ventures“ vadovas Mindaugas Glodas pasidžiaugė, kad verslo srityje moterų nuolat daugėja, tačiau kartu paskatino jas dar aktyviau ir drąsiau imtis šios veiklos, nes moteriškos idėjos itin sveikintinos ir inovatyvios.

„Šis renginys organizuojamas jau ketvirti metai. Tai tarsi tokia pozityvioji diskriminacija, nes pagaliau atėjo metas, kai ir moterų verslui reikia skirti tiek pat dėmesio, įsileisti jas į verslo sritį. Moterų verslai labai įdomūs ir inovatyvūs, jie pagyvina verslo pasaulį, todėl ir šis renginys itin sveikintinas. Šiemet išskirtinai visi nominuoti verslai išsiskyrė kažkokia inovacija. Labiausiai įkvėpė tie, kurie jau rinkoje egzistuojančias ir, atrodo, nepakeičiamas idėjas sugebėjo pateikti kažkaip kitaip, inovatyviai, įdomiai, ir įsitvirtinti. Šįkart nebuvo radikalių inovacijų, tačiau kiekvienas verslas pateikė savitą požiūrį ir įdomų idėjos sprendimą“, – džiaugiasi M. Glodas.

Nesibaigiančia verslų įvairove džiaugiasi ir konkurso idėjos autorė, jauno verslo portalo „BZN Start“ įkūrėja Živilė Baubonienė.

„Business Woman Awards 2018 (#BWA2018)“ šiemet dalyvavo labai įvairūs verslai, originalūs savo idėjomis ir iš visos Lietuvos! Moterų verslo sritys tikrai įvairios: aksesuarai, papuošalai, apatinukai, drabužiai, švietimas, sveikatinimas, kosmetikos gamyba, edukacinės priemonės, žaislai ir t. t. Visiems jiems reikia daug atsakomybės, drąsos ir pastangų. Moterys kuria, o mes turime galimybę džiaugtis jų sukurtais produktais, jų įsigyti ir taip tenkinti savo poreikius. Labai džiugu matyti, kad balsai atiteko iš tikrųjų originaliausioms idėjoms – prasmingoms, kuriančioms vertę“, – sako Ž. Baubonienė.

Balsavo ir skaitytojai

Konkurse buvo išskirtos trys kategorijos: inovatyviausias, vertingiausias ir kūrybingiausias verslas. Inovatyviausią verslą išrinkti galimybę turėjo ir „BZN Start“ skaitytojai. Jų žodis sudarė net pusę konkursinio balo. Kitoms dviem kategorijoms nugalėtojas rinko vien tik komisijos nariai.

Laimėtojoms atiteko advokatų kontoros PRIMUS įsteigtas prizas – skrydis virš Trakų – ir INVEGA – viešinimas komunikacijos kampanijos „Pradėk dirbti sau“ veiklose.

Šių metų išskirtinumas – stilingiausio jauno verslo rinkimai, kuriems prizą įsteigė „BZN Start“ partneris, įvaizdžio ekspertas, dizaineris Seržas Gandžumianas. Laimėtoja gavo naujosios kolekcijos, kurtos kartu su „Happeak“, marškinėlius.

Renginys nebūtų įvykęs be ilgamečių „BZN Start“ draugų ir renginio partnerių. Organizatoriai dėkingi advokatų kontorai PRIMUS, skaitomiausiam naujienų portalui DELFI, UAB „Investicijų ir verslo garantijoms“ (INVEGA) bei viešbučiui „Radisson Blu Royal Astorija“, kurio erdvėse ir vyko kasmetiniai apdovanojimai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)