"Jos (Didžiosios Britanijos Europos partnerės) keičia pačią organizacijos, kuriai mes priklausome, prigimtį. Todėl mes turime teisę prašyti, kad būtų įtrauktos pataisos, kurios mums reikalingos", - teigė D. Cameronas.

Britų vyriausybė, visų pirma, nori išsivaduoti nuo ES įstatymų, parengtų siekiant užtikrinti socialinę lygybę - pavyzdžiui, normos dėl darbo valandų skaičiaus, pažymi "The Guardian".

Kartu D. Cameronas pripažįsta iš esmės sutinkantis dėl priemonių, skirtų stiprinti eurą, būtinybės - tarp jų ir dėl bankų ir ES narių biudžetų centralizuotos kontrolės stiprinimo, - ir vis dėlto yra pasirengęs pasinaudoti savo veto teise.

Tuo tarpu "The Guardian" ES šaltiniai teigia, kad, pirma, kol kas neaišku, ar pataisų, apie kurias kalbama, apskritai prireiks, antra, ES nariai gali tiesiog susitarti dėl tų priemonių tarpusavyje, aplenkdami ES institucijas, ir Didžiosios Britanijos sutikimas tokiu atveju nebus reikalingas.

Praėjusių metų pabaigoje Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Hermanas Van Rompuy interviu britų laikraščiui teigė, kad D. Camerono politika, skirta atkovoti iš Briuselio valdžios įgaliojimų, gali išprovokuoti staigų ES subyrėjimą ir padaryti didžiulių nuostolių bendrajai rinkai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)