Šis pareiškimas ir atsiprašymas pasirodė po to, kai „Financial Times“ paskelbė niekada anksčiau nenagrinėtus dokumentus, kurie parodo, jog bankų dinastijos įsteigėjas N.M. Rothschildas pasipelnė iš vergijos, įkeitęs 88 vergus Antigvoje.

Kai skolininkas, laikęs vergus kaip užstatą, bankrutavo, N.M. Rothschildas iškovojo 3 tūkst. svarų kompensaciją, kuri jam priklausė pagal vyriausybės nustatytą programą, numatančią kompensacijas po 1830 m. vergovės panaikinimo išpirktų vergų savininkams.

Banko atstovai pareiškė, jog ši informacija buvo jiems naujiena ir pridūrė: „Mes be galo apgailestaujame, kad „Rothschild“ susijusi su baisia vergovės institucija, nes kompanija „Rothschild“ remia lygias galimybes ir žmogaus teises.“

Per paskutinius penkerius metus kelios JAV kompanijos, įskaitant banką „JPMorgan“ ir draudimo kompaniją „Aetna“ atsiprašė už vergovę ir siekė atlyginti žalą įsteigdamos stipendijų fondą juodaodžiams studentams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją