Verta paminėti, kad brangakmenis buvo parduotas už kiek mažiau, nei iš pradžių už jį norėjo gauti jį radusi Kanados kasybos kompanija „Lucara Diamond“. Ji tikėjosi gauti mažiausiai 70 mln. JAV dolerių.
Deimantas buvo rastas 2015 metų lapkritį Botsvanoje.

Praėjusių metų birželį „Sotheby's“ surengė aukcioną, kad jį parduotų, tačiau aukščiausia pasiūlyta kaina buvo 61 mln. JAV dolerių, todėl deimantas nebuvo parduotas.


O dabar po metus trukusių derybų jį nusipirko L. Graffas, vadovaujantis legendinei juvelyrikos bendrovei „Graff Diamonds“. Beje, gegužę ta pati kompanija gana „pigiai“ – už 17,5 mln. JAV dolerių – nusipirko 373 karatų svorio nešlifuotą deimantą, kuris, kaip manoma, yra didžiojo deimanto „Lesedi la Rona“ fragmentas.


„Labai džiaugiamės ir didžiuojamės būdami naujaisiais šio nuostabaus deimanto saugotojais, – išplatintame pranešime sakė K. Graffas. – Mūsų itin kvalifikuotų meistrų komanda, remdamasis per daugybę metų sukaupta patirtimi apdorojant deimantus, dirba dieną ir naktį, kad tinkamai atskleistų šios neįtikėtinos motinos gamtos dovanos grožį.“


„Lesedi la Rona“ pavadinimas išvertus iš tsvanų kalbos reiškia „mūsų šviesa“.

Tai yra šiuo metu didžiausias nešlifuotas deimantas pasaulyje. Istoriškai jis nusileidžia tik 1905 metais Pietų Afrikos Respublikoje aptiktam deimantui „Cullinan“, kuris iš pradžių svėrė 3106 karatus. Vėliau jis buvo supjaustydamas į daugybę dalių.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)