„Jau dabar galime pastebėti realią ekonominę žalą, kurią sukėlė prastai valdomi politiniai pasitraukimo sutarties ir politinės deklaracijos pasirašymo procesai“, - sakė P. Everittas.

„Besitęsiantis sutarties pasirašymo vėlinimas JK politinę nesėkmę verčia visaverte ekonomine krize“, - įspėjo jis.

Anglijos banko valdybos pirmininkas M. Carney'is taip pat tikino, kad prasčiausias pasitraukimo iš ES scenarijus - kietasis „Brexitas“ - kelia didžiausią pavojų šalies finansiniam stabilumui. Pasak jo, ypač kietasis „Brexitas“ paliestų finansinių paslaugų sektorių.

„Didžiausia problema, žiūrint iš finansinio stabilumo, iš rinkos integralumo ir iš ekonominės tąsos perspektyvos, yra „Brexito“ be sutarties scenarijus“, - spaudos konferencijoje sakė M. Carney'is.

Be šių įspėjimų, apie neigiamą „Brexito“ įtaką kalbėjo ir britų draudikai.

„Brexitas“ be sutarties priverstų britų draudikus laikyti daugiau kapitalo nei jiems reikia, o tai pakenktų konkurencingumui, sumažintų investicijas ir apkarpytų žmonių pensijas iš pensijų fondų“, - pranešime teigė Britų draudikų asociacijos (ABI) generalinis direktorius Huw Evansas.

„Bet kokie susitarimai su ES ateityje, priversiantys JK laikytis taisyklių, kurių šalis pati nepriėmė, galėtų būti panaudoti neigiamai JK atžvilgiu nusiteikusių jėgų“, - įspėjo H. Evansas.

„Būtų naivu tikėtis, kad ateinančiais dešimtmečiais ES taisyklės atstovaus ne kam kitam, kaip valstybių narių interesams pritraukiant kapitalą, talentus ir rinkos infrastruktūrą į ES šalis“, - sakė ABI direktorius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)