Bankas taip pat ketina uždaryti apie 200 savo skyrių. Tokius ketinimus „Lloyds“ atkleidė savo ataskaitoje apie 2016 m. pirmojo pusmečio rezultatus.

Ikimokestinis banko pelnas pirmąjį pusmetį išaugo beveik dvigubai, lyginant su 2015 m. pirmojo pusmečio rezultatais, ir siekė 2,5 mlrd. svarų (3,3 mlrd. dolerių).

Nepaisydamas gerų finansinių rezultatų, bankas vis dėlto nusprendė laikytis restruktūrizavimo ir išlaidų mažinimo programos. Priimti tokį sprendimą paskatino rizikos, susijusios su „Brexit“.

Banko nuomone, dėl referendumo, per kurį dauguma britų balsavo už pasitraukimą iš Europos Sąjungos (ES), šalies ekonomikos augimas sulėtės, sumažės paskolų paklausa ir atitinkamai susitrauks banko uždirbamos pajamos.

Bet palūkanų normos bankininkystės sektoriuje, banko nuomone, dar ilgą laiką išliks žemos ir tai taip pat neigiamai atsilieps banko pelningumui.

Nemažai ekspertų ir politikų ne kartą buvo perspėję, kad „Brexit“ smogs Jungtinės Karalystės finansų sektoriui. Tai susiję su galimu prieigos prie ES rinkos apribojimu, taikomu, institucijoms, užregistruotoms Jungtinėje Karalystėje.

Kaip rašė žiniasklaida, tarptautiniai bankai planuoja perkelti dalį operacijų iš Londono į Frankfurtą ir kitus Europos finansinius centrus.

Tarptautinių bankų nuomone, po „Brexit“ ekonomikos augimas Jungtinėje Karalystėje sulėtės, svaro vertė smarkiai kris, o politinės rizikos sustiprės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)