Atsižvelgiant į motociklų klasę, jų savininkai už techninę apžiūrą mokės nuo 9,60 Eur iki 14,70 Eur.

Asmeninio lengvojo automobilio, varomo benzinu, techninė apžiūra kas dvejus metus kainuos 19,60 euro, dyzeliu – 22,70 euro. Dujomis varomų automobilių savininkai mokės už patikrinimą 24,60 euro, nes 44 proc. atpinga dujinės maitinimo įrangos techninės būklės patikra.

Žmonės, turintys lengvojo automobilio priekabas (iki 750 kg, O1 klasė), už jų techninę apžiūrą nuo kitų metų pavasario mokės 2,09 euro daugiau – 7,30 euro.

Lietuvos transporto saugos administracijos (LTSA) komunikacijos vadovė Eglė Kučinskaitė laidoje „Delfi diena“ sakė, kad kainos padidėjo pradėjus skaičiuoti jas pagal naują metodiką, atsižvelgiant į techninių apžiūrų centų sąnaudas.

„Pagrindinės priežastys, kodėl kainos yra didesnės, yra kelios. Matome, kad didėja tiesioginės ir netiesioginės techninės apžiūros centrų kainos. Čia įeina ir darbuotojų užmokestis, ir elektros sąnaudos, ir sąnaudos, kurias centrai nori investuoti tobulinti savo centrus, atnaujinti įrangą, kuria tikrinamos transporto priemonės. Kita priežastis yra laikas – kiek laiko užtrunka atlikti techninę apžiūrą. Įdomu tai, kad motociklams laiko skiriama panašiai, kiek ir lengvajam automobiliui“, – kalbėjo ji.

Iki naujos metodikos benzinu varomiems automobiliams techninės apžiūros kaina siekė 14,5 Eur, dyzelinu – 18,2 Eur, dujomis – 23,4 Eur. Jau penkerius metus kainos nebuvo keistos, tačiau dabar planuojama jas peržiūrėti dažniau.

„Mes kiekvienais metais tikrai peržiūrėsime kainas, bet ar jos kils, ar mažės, šiandien nespekuliuokime“, – laidoje „Delfi diena“ sakė E. Kučinskaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)