VeryFirstTo.com už 4,02 mln. litų siūlė per 2 metus aplankyti visus – 962 – UNESCO paveldo objektus, tai reiškia, kad per vieną dieną keliautojas turės aplankyti vidutiniškai dvi tokias vietoves.

Kaip informuoja „The Guardian“, turtingas kinas per du metus apkeliaus daugiau nei 150 valstybių, gyvens pačiuose prabangiausiuose viešbučiuose, skraidys verslo klase.

Teigiama, kad prabangias atostogas įsigijęs kinas gali ir neapkeliauti visų UNESCO saugomų objektų, mat sutartyje pažymima, kad klientui bus siūlomos tik saugios vietovės.

Kompanija teigia, kad šiuo pasiūlymu iš viso buvo 15 susidomėjusiųjų.

Šiuo metu dar nėra žinoma, ar turtingas kinas keliaus vienas – už 4 mln. pirktos kelionės pakete numatoma, kad jis gali pasiimti vieną kompanioną.

Informuojama, kad privaloma šių atostogų sąlyga – 20 tūkst. litų auka UNESCO.

Brangiausias pasaulio atostogas įsigijęs kinas turės užsukti ir į Lietuvą. Mūsų šalyje yra keturi UNESCO saugomi objektai: Vilniaus senamiestis, Kuršių nerija, Valstybinis Kernavės kultūrinis rezervatas ir Struvės geodezinis lankas.

Lietuva į UNESCO (Jungtinių Tautų Švietimo, mokslo ir kultūros organizacija) buvo priimta 1991 m. Viena iš šios organizacijos veiklos sričių – pasaulio materialaus ir dvasinio paveldo išsaugojimas ateities kartoms. 1992 m. Lietuva prisijungė prie UNESCO Pasaulio kultūros ir gamtos paveldo apsaugos konvencijos, o 2004 m. – prie Nematerialaus kultūros paveldo apsaugos konvencijos.

Lietuvoje pasaulinio pripažinimo sulaukė ir dvasinis lietuvių tautos palikimas: UNESCO saugo lietuvių kryždirbystę ir kryžių simboliką, dainų šventės tradiciją ir lietuviškas sutartines.