Fondas, į kurį pirmajame etape ketinama pritraukti iki 20 mln. eurų, turėtų pradėti veiklą per kelis artimiausius mėnesius, dalis jo portfelio bus skirta ir didesnėms įmonėms, teigiama „Braitin“ pranešime.

„Akivaizdu, kad fondo atsiradimui įtakos turi pandemijos sukelta krizė. Kai kuriems verslams alternatyvūs finansavimo šaltiniai gali tapti gyvybiškai svarbūs, turint galvoje, kad bankų kreditavimo durys atviros toli gražu ne visiems“, – pranešime sakė „Braitin“ partneris R. Davidovičius.

Jis pabrėžė, kad fondas nebus trumpalaikis įrankis, nes alternatyvaus kapitalo paklausa pastaruoju metu augo natūraliai.

„Tai nestebina – Lietuvos įmonių skolos lygis vis dar nedidelis, palyginti su Vakarų Europos šalimis, o akcininkų kapitalas finansavimo šaltinių struktūroje užima neproporcingai didelę dalį – net 65 procentus. Mes tikimės tapti matomu nebankinio kredito rinkos žaidėju“, – tvirtino R. Davidovičius.

Jo teigimu, susidomėjimą investuoti į fondą yra išreiškę Lietuvos ir užsienio fiziniai ir juridiniai asmenys, jau susitarta dėl pradinio fondo kapitalo su vienu regione aktyviai veikiančiu instituciniu investuotoju.

Fondo steigėjai prognozuoja, kad didesnė dalis „BRAIT Private Debt Fund I“ paskolų bus teikiama įmonių apyvartos kapitalui, taip pat bus finansuojamos investicijos ir įsigijimai. Fondas investuos į privačią verslo skolą, užtikrintą pirminiu arba antriniu įkeitimu.

Planuojama tipiška fondo paskola – 2-3 metų trukmės, nuo 200 tūkst. iki 2 mln. eurų dydžio.

Šiuo metu „Braitin“ valdo nekilnojamojo turto fondus, valdomo turto dydis siekia beveik 60 mln. eurų.

67 proc. „Braitin“ akcijų priklauso A. Žiugždai, 33 proc. – R. Davidovičiui.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)