Kaip teigiama pranešime, IFC skirtas finansavimas bus nukreiptas į Rytų Europą ir Afrikos šalis. Į Afrikos rinką „Bolt“ įžengė dar 2016-aisiais, kai pradėjo savo paslaugas teikti Pietų Afrikoje. Platforma šiuo metu veikia jau septyniose Afrikos šalyse, suteikdama galimybę užsidirbti daugiau nei 400 tūkst. žemyno vairuotojų 70 miestų.

Šiuo metu Pietų Afrikoje „Bolt“ išbando naują pavėžėjimo kategoriją „Tik moterims“. Ši naujovė įdiegta, siekiant atliepti saugumo poreikį ir paskatinti moteris naudotis platforma, kai moterys vairuotojos veža tik keleives moteris. Į „Bolt“ investuojanti IFC žada nuosekliai remti bendrovės iniciatyvas, įgalinančias moteris savarankiškai užsidirbti, taip pat suteikiančias galimybę naudotis saugiu ir prieinamu transportu.

„Tikime, kad bendradarbiavimas su IFC mums padės toliau sėkmingai skatinti verslumą, didinti moterų galimybes savarankiškai užsidirbti, gerinti pavėžėjimo paslaugų prieinamumą Afrikoje bei Rytų Europos šalyse. Didžiuojamės turėdami tokių didelių ir strategiškai svarbių institucijų, tarp jų – ir Europos investicijų banko, su kuriuo pernai pasirašėme 50 mln. eurų finansavimo sutartį, paramą, kurie palaiko bei vertina „Bolt“ indėlį besivystančiose rinkose“, – įsitikinęs „Bolt“ įkūrėjas ir generalinis direktorius Markusas Viligas.

„Bolt“ vadovas Lietuvoje Andrius Pacevičius sako, kad tokios investicijos stipriai praplečia įmonės galimybes kurti pridėtinę vertę visuomenei. „Saugumas yra svarbiausia. Kurdama aplinkai draugiškas mobilumo paslaugas, įmonė rūpinasi, kad kiekvienas, besinaudojantis mūsų platforma, jaustųsi maksimaliai saugiai ir patogiai“, – sako A. Pacevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)