Palyginimui, metais anksčiau bendrovės grynieji nuostoliai siekė 85,5 mln. eurų.

Tuo pačiu metu „Bolt“ pajamos padidėjo 74,5 proc. iki 221,4 mln. eurų, teigiama bendrovės konsoliduotoje metinėje ataskaitoje.

Įmonės vadovybė pripažino, kad pajamų srautas nepasižymėjo pastovumu.

Praėję metai bendrovei prasidėjo sparčiu augimu, tačiau nuo kovo mėnesio augimo tempui įtakos turėjo COVID-19 pandemija.

Dėl įvairių judėjimo apribojimų, nustatytų daugumoje „Bolt“ rinkų, bendrovės verslo apimtys praėjusių metų balandžio viduryje susitraukė 80 proc., palyginti su ikipandeminiu lygiu.

„Mes nedelsdami reagavome į situaciją, sutelkdami dėmesį į kitą veiklą <...>. Paspartinome maisto pristatymo padalino plėtrą ir perskirstėme išteklius į kitas veiklos sritis“, – sakoma bendrovės pranešime.

Tuo pačiu metu vadovybė teigė, kad 2020-ieji buvo sėkmingi dviems naujausioms įmonės veiklos sritims – maisto pristatymo ir elektrinių paspirtukų ir dviračių nuomos paslaugoms.

Maisto pristatymo paslauga buvo pradėta teikti Taline 2019 metų rugpjūčio mėnesį, o ketvirtąjį 2020 metų ketvirtį jai jau teko daugiau nei 15 proc. „Bolt“ pardavimo pajamų.

„Palyginimui, mūsų varžovai Europoje užtruko mažiausiai 3–5 metus, kad pasiektų tą patį rezultatą, ir jiems reikėjo investuoti kelis kartus daugiau“, – pažymėjo bendrovės vadovai.

Praėjusių metų pabaigoje „Bolt“ maisto pristatymo paslauga buvo teikiama jau 17 šalių ir 33 miestuose.

Be to, bendrovė toliau plėtojo elektrinių paspirtukų ir dviračių nuomos paslaugas. Pernai pajamos iš nuomos padidėjo 11 kartų ir, anot vadovybės, ši paslauga buvo pelninga, atsižvelgiant į visas išlaidas.

Šiais metais „Bolt“ planuoja toliau plėsti visas tris savo veiklos sritis esamose ir naujose rinkose.

Bendrovė taip pat planuoja 2021 metais įdarbinti dar bent 500 darbuotojų, kurie paremtų įmonės plėtrą ir produktų kūrimą. Pernai įmonėje dirbo 1 798 darbuotojai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)