G.Sperlingas, iki šiol dirbęs JAV iždo sekretoriaus Timothy Geithnerio patarėju, pakeis dabartinį prezidento patarėją ekonomikos klausimais Larry Summersą.

G.Sperlingas grįš į postą, kurį užėmė 1993-2001 metų B.Clintono kadencijos antrojoje pusėje.

Nacionalinė ekonomikos taryba koordinuoja JAV ekonomikos politiką visoje šalies administracijoje, o jos vadovas turi didelę įtaką Baltuosiuose rūmuose.

B.Obama šią žinią ketina paskelbti, kalbėdamas Merilando mieste Landouveryje veikiančioje langų gamykloje, nurodoma „The Detroit News" tinklalapyje.

B.Clintono administracijoje G.Sperlingui dažnai tekdavo tartis dėl biudžeto klausimų su opozicijoje buvusiais respublikonais.

Daugelis prognozavo, kad G.Sperlingas bus paskirtas į šį postą. B.Obama taip pat įvardijo naująjį savo administracijos vadovą ir priėmė vyriausiojo atstovo spaudai atsistatydinimą.

Demokratas prezidentas ėmėsi pertvarkymų savo komandoje, kai respublikonai šią savaitę perėmė kontrolę Atstovų Rūmuose.

B.Obama, kuriam būtina spartinti JAV ekonomikos augimą ir mažinti beveik 10 proc. siekiantį nedarbą, ketvirtadienį savo administracijos vadovu paskyrė banko „JPMorgan" aukšto rango pareigūną Williamą Daley, kuris anksčiau taip pat buvo B.Clintono patarėjas.

Baltųjų rūmų atstovas spaudai Robertas Gibbsas planuoja palikti postą ateinančio mėnesio pradžioje ir tapti patarėju B.Obamos 2012 metų perrinkimo kampanijoje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją