Mobilizuojasi ir mokesčių administratoriai, tačiau jie tikina, kad jokių masinių represijų nebus. Jeigu tikėtume Finansų ministerijos pranešimais, sausį-birželį valstybės biudžeto pajamos viršijo planuotąsias 69 mln. Lt, o sausį-liepą jau tik 1,1 mln. Lt.

Rimantas Šadžius, finansų ministras, pripažinęs, kad "liepos mėnuo nebuvo labai sėkmingas", tikisi, "jog valstybės biudžeto pajamų surinkimas ir toliau vyks sklandžiai". To paties dar tikisi ir premjeras Gediminas Kirkilas. Tačiau kitų valdančiųjų ir ne politikų nuomonės - arčiau realybės.

"Biudžetas iš tikrųjų buvo planuojamas labai optimistiškai, ir jį įvykdyti būtų žygdarbis",- „Verslo žinioms” šiandien kalba Jonas Lionginas, Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas.

"Padėtis, apie kurią kalbėjome pavasarį, jau atėjo, nes biudžeto užduotys - nerealios, reikalavimai - išpūsti, o politinės valios nėra jokios",- sako Kęstutis Glaveckas, Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko pavaduotojas. Paprastai biudžeto įtampos metu suaktyvėja VMI veiksmai.

"Maždaug prieš mėnesį buvo susirinkę Muitinės departamento, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos ir mūsų inspekcijos vadovai aptarti padėtį. Nutarėme stipriau koordinuoti savo veiksmus daugiau dėmesio skiriant tam tikroms sritims - naftos produktų gabenimo, laikymo, realizavimo kontrolę, naudotų automobilių prekybos kontrolę, PVM sukčiavimą ir pinigų plovimą - t.y. sritims, kuriose matome, kad tam tikri šešėliniai reiškiniai jau būdingi",- „Verslo žinioms” sako Modestas Kaseliauskas, Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) viršininkas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją