Tai „Bitė Group“ nurodė investuotojams pristatytoje ketvirtojo praėjusių metų ketvirčio ataskaitoje. Joje teigiama, kad „Mezon“ verslo įsigijimo sandoris baigėsi sausio 1 dieną. Pernai gruodį „Bitė“ Telecentrui sumokėjo pirmąją pinigų dalį – 15 mln. eurų.

Dar 15 mln. eurų „Bitė“ Telecentrui planuoja pervesti šiemet, rašoma pristatyme.

Pranešus apie susitarimą bendrovė neskelbė konkrečios sandorio sumos, tačiau teigė, kad ji viršija 20 mln. eurų.

„Bitė“ pabrėžia iš Telecentro įsigijusi ir „Mezon“ paslaugai naudojamus radijo dažnius, tačiau Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) leidimą perimti „Mezon“ dažnius teismui yra apskundusi konkurentė „Telia“. Teismo posėdžio data kol kas nėra paskirta, teigia „Bitė“.

„Telia“ anksčiau BNS tvirtino skaičiavusi, jog šie dažniai rinkoje būtų verti apie 60 mln. eurų. Anot bendrovės, „Bitė“ dažnius iš „Mezon“ verslą valdžiusio Telecentro įsigijo be konkurencingos procedūros.

Tuo metu „Bitė Lietuva“ vadovas Pranas Kuisys gruodžio viduryje teigė, kad „Telia“ piktnaudžiauja teise, nesąžiningai trukdo „Mezon“ verslo pardavimo sandoriui ir konkurentų veiksmus vadino „nesąžiningais ir neetiškais“.

Jis BNS yra sakęs, kad „Bitė“ į „Mezon“ žiūri kaip į fiksuotojo ryšio rinkos žaidėją, siekdama sustiprinti pozicijas ir „Teliai“ konkurenciją sudaryti būtent šiame segmente. P. Kuisys pernai rugsėjį taip pat tvirtino, kad į „Mezon“ tinklo atnaujinimą planuojama investuoti dar apie 20 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)