Konkurencijos taryba nurodo „Bitė Lietuvos“ prašymą leisti vykdyti koncentraciją gavusi antradienį.

Bendrovė prašo leidimo įsigyti „Mezon“ netiesiogiai, per „Bitės“ balandžio mėnesį įkurtą įmonę „Mezon“. Registrų centre nurodoma, kad šiai įmonei vadovauja „Bitės“ direktorius Pranas Kuisys.

Apie „Bitės“ ketinimą iš Telecentro už maždaug 20 mln. eurų įsigyti interneto, duomenų perdavimo ir IPTV verslą, vystomą „Mezon“ prekės ženklu, paskelbta gegužės mėnesį.

Sandoriui be Konkurencijos tarybos taip pat dar turi pritarti Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) ir Nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos koordinavimo komisija.

Telecentro valdybos pirmininkas Vidas Danielius gegužę sakė, kad įmonė parduoda „Mezon“ verslą, nes savo ateitį sieja su televizijos ir radijo programų siuntimu.

Tačiau valstybės valdomo Telecentro sprendimas parduoti „Mezon“ gegužės pabaigoje susilaukė parlamentarų dėmesio – Seimo biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Valius Ąžuolas sakė, kad jam dėl pardavimo kyla įtarimų, nes „Mezon“ dirba pelningai ir turi daug klientų.

Komitetas priėmė sprendimą dėl „Mezon“ pardavimo paprašyti Vyriausybės pozicijos. Birželį paskelbta, kad pardavimą vertina strateginius sandorius tikrinanti vyriausybinė komisija.

Telecentras pernai gavo 20,7 mln. eurų pajamų, daugiau nei pusę (11,3 mln. eurų) šių pajamų generavo „Mezon“ prekės ženklu vystomos paslaugos. „Mezon“ naudotojų skaičius pernai metų pabaigoje siekė 96,8 tūkst. ir per metus padidėjo 2 proc.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)