Inspektorių teigimu, prekeiviai dažniausiai nenurodo ar klaidingai nurodo produktų kilmės šalį ir rūšį, nepateikia dokumentų, įrodančių, kur produktai įsigyti.

„Pažeidimų skaičius vis dar nėra mažas, tačiau, palyginti su pernai, šiemet pažeidimų užfiksuota 3 procentais mažiau. Pastebime, kad vis daugiau maisto gamintojų ir prekybininkų stengiasi atidžiau laikytis saugos ir higienos reikalavimų“ – pranešime sakė VMVT vyriausioji specialistė Miglė Navašinskaitė.

Be to, maisto produktų ir patiekalų gamintojai nepakankamai rūpinasi inventoriaus švara, darbuotojų asmens higiena, produktų laikymo sąlygomis.

Po patikrinimus iš 46 prekybininkų buvo konfiskuota beveik tona nesaugios mėsos ir jos pusgaminių, vaisių, pieno ir jo produktų, daržovių, kulinarijos, raugintų, duonos gaminių, žuvies ir jos produktų.

7 įmonėms pritaikytos griežtesnės, veiklos apribojimo sankcijos, daugiausiai dėl reikalingų leidimų vykdomai veiklai neturėjimo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją