Tokia tvarka, jo teigimu, leistų priartėti prie Viduržiemio jūros šalių kultūros:

„Restoranai siaurins savo meniu, mažins asortimentą tam, kad judėtų greičiau produktai, ir jie bus nešaldomi, o švieži. (...) Dabar man kelia labai daug abejonių, kai atsiverti meniu – o ten viso pasaulio virtuvės, kaip Bibliją skaitai. Kaip jie sugeba išlaikyti visus patiekalus kokybiškus? Aišku, jie naudojasi šaldikliais“, - Žinių radijo laidoje „Aktualioji valanda“ trečiadienį sakė T. Rimydis.

Pasak jo, vartotoją reikia ugdyti – per jo švietimą bus pasiekti geriausi rezultatai ir restoranų segmente:

„Vartotojas turi būti išprusęs, dėl jo turi stengtis restoranai – gaminti teisingą ir gerą maistą. Kas liečia atšildytą pagamintą maistą, aš būsiu tas žmogus, kuris tikrai norėtų žinoti, kad tas maistas buvo prieš tai užšaldytas, o po to pašildytas. Jis jau yra, pirmas dalykas, negeras dėl kokybės, antras dalykas – sveikatos“, - kalbėjo T. Rimydis.

Pasak jo, maitinimo įstaigos dažnai patiekia atšildytą maistą:

„Esu su tuo susidūręs tuose restoranuose, kurie maitina didelius kiekius svečių, tinkliniuose restoranuose tas dalykas yra. Jeigu mes parašysime į meniu, kad tas maistas buvo užšaldytas, o po to atšildytas, vartotojai sunerims ir sakys: ne, gal aš paasirinksiu kitą restoraną, kuris gamina šviežią ir kokybišką maistą“, - sakė jis.

T. Rimydžio teigimu, tokių taisyklių įgyvendinimo sunkumai būtų darbuotojų kvalifikacija – ne visi žino, kaip gaminti iš šviežių produktų – šviežio maisto trūkumas žiemą ir didesni kaštai. Vis dėlto, virtuvės šefas pabrėžė, kad įgyvendindami šias taisykles bendra Lietuvos restoranų patiekalų kokybė pagerės ir Lietuva turės geresnę reputaciją užsienyje.

Visą laidos „Aktualioji valanda“ įrašą klausykite čia.