Taip teigiama bendrovės „KPMG Baltics“ pranešime. Ši kompanija yra bankroto administratorė, vadovaujanti banko nemokumo procesui, skelbia DELFI.lv.

2016 metų gegužės 26 dieną Anglijos Aukščiausiasis teismas paskelbė nuosprendį, kuriuo „Latvijas Krajbanka“ faktinis akcininkas ir valdybos narys Vladimiras Antonovas pripažįstamas kaltu dėl bankui padarytų nuostolių, kurie kilo dėl tam tikrų banko įgyvendintų sandorių.

Nuosprendyje teigiama, kad bankui padaryta 60,5 milijono eurų ir 30,8 milijono JAV dolerių siekiantys nuostoliai.

2014 metų birželį ir liepą „Latvijas Krajbanka“ bankroto administratorius kompanija „KPMG Baltics“ banko vardu pateikė du civilinius ieškinius prieš V. Antonovą, kuriuose reikalavo kompensuoti bankui aštuoniais sandoriais padarytus nuostolius.

Ieškinio pareiškime nurodoma, kad dėl V. Antonovo veiksmų ir įtakos bankas sudarė minėtus sandorius, kurie prieštaravo banko interesams.

Abu ieškiniai, vėliau sujungti į vieną, buvo pateikti Anglijoje, nes V. Antonovas tuo metu buvo jos jurisdikcijoje.

Artimiausiu metu Anglijos Aukščiausiasis teismas taip pat priims atskirą sprendimą dėl procentų, kurie priklauso bankui papildomai prie priteisto žalos atlyginimo.

Nors 2015 metais V. Antonovas paliko Didžiąją Britaniją, bankroto administratorius naudosis šiuo nuosprendžiu tolesniame banko turto grąžinimo, laikantis Kredito įstaigų įstatymo reikalavimų, procese.

2015 metų vasarą paaiškėjo, kad buvęs „Latvijas Krajbanka“ ir Lietuvos banko „Snoras“ savininkas V. Antonovas slapta išvyko iš Jungtinės Karalystės, nes esą baiminasi dėl savo gyvybės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)