„Savivaldybė pagal savo tvarką yra paskaičiavusi atkuriamosios vertės baudą ir ta suma susidarė 141 tūkst. eurų. Bauda jau pateikta sklypo savininkui, vystytojui ir tikimės greito jos apmokėjimo. Tai bent kažkiek parodytų nuoširdų jų atgailavimą šitoje situacijoje kas, iš tikrųjų, iš jų komunikacijos, kelia tikrai didelių abejonių“, – trečiadienį po susitikimo su aplinkos ministru Simonu Gentvilu teigė V. Benkunskas.

„Sakyti, kad detalusis planas leidžia jiems pjauti tą medį, tai yra visiškas absurdas, nes, visų pirma, pagal teisės aktus, ne detalusis planas apsprendžia šalinti medį ar ne, konkrečiu atveju yra reikalingas atskiras leidimas. Tas leidimas niekada nebuvo suteiktas, jokių lūkesčių, kad jis gali būti suteiktas, niekada nebuvo parodyta ir čia yra tiktai manipuliacija ir bandymas suktis iš situacijos“, – tvirtino jis.

Politikas aiškino, kad vystytojo išsakyti argumentai dėl ąžuolo kirtimo neatlaiko jokios kritikos ir savivaldybė laikosi pozicijos, kad buvo padarytas nusikaltimas.


„Čia yra tiesiog paprastas vamzdis, kurį norint buvo galima nesudėtingai, be didelių investicijų pakreipti kita linkme ir perstumti. Dėl to tie vieši, vystytojo išsakyti argumentai neatlaiko jokios kritikos ir mes laikomės savo pozicijos, kad čia buvo padarytas nusikaltimas, yra peržengtos visos ribos. Mes tikrai su visuomene šiandien išgirdome palaikymą iš aplinkos ministro ir tikrai laikysimės principingai ir šitas liūdnas atvejis turi tapti pavyzdžiu visiems, kad tokios istorijos daugiau nepasikartotų“, – sakė sostinės vadovas.

Meras tvirtino, kad vystytojai bando siūlyti susitikti, tačiau, pasak jo, „Rinktinės NT“ atstovams reikėtų kreiptis į bendruomenę bei visuomenę.

„Ne į mane jiems reikia kreiptis – į bendruomenę, visuomenę, kam jie po langais nupjovė tą medį, kas turėjo lūkestį, kad tas medis bus išsaugotas, vystant kvartalą ir, pirmiausia, visuomenės ir šios konkrečios bendruomenės turi būti atsiprašyta ir įtikinta, kad jie nuoširdžiai gailisi. O tą nuoširdumą mes pamatysime, kai mūsų nustatyta bauda bus apmokėta, ar ginčijama teismui. Tai bus geras lakmuso popierėlis“, – tvirtino jis.

ELTA primena, kad šeštadienį Vilniaus centre, Ceikinių gatvėje, nukirstas ilgaamžis ąžuolas. V. Benkunskas tai pavadino vandalizmu ir patikino, kad NT vystytojai leidimų medžio kirtimui neturėjo.
Nepasitenkinimą išreiškė ir prezidentas Gitanas Nausėda, pavadinęs tai barbarišku išpuoliu.