Profsąjunga nusiteikusi streikuoti trijuose padaliniuose - Klaipėdos ir Utenos daryklose bei platinimo padalinyje.

Įmonės darbininkai nenori tapti ekonominės krizės aukomis ir reikalauja, kad atlyginimai kiltų taip, kaip numatyta kolektyvinėje sutartyje, pagal infliacijos rodiklius.

Lietuvos maistininkų profesinės sąjungos Klaipėdos regiono koordinatorius Raimondas Tamošauskas sako, kad siekiama, jog „danų kapitalistai paliktų daugiau pinigų“ Lietuvoje. Esą, jie per pastaruosius 4 metus iš Lietuvos išsivežė per 400 mln. litų įmonės pelno. „Kai mūsų reikalavimai bus patenkinti, daugiau pinigų mokesčių pavidalu subyrės ir į iždą, ir į "Sodrą"“, - teigia jis.

Tuo tarpu įmonės generalinis direktorius Rolandas Viršilas įsitikinęs, kad kolektyvinė sutartis yra vykdoma, o profsąjungų pretenzijos neadekvačios. „Reikalavimas kelti atlyginimus prasilenkia su realybe - atlyginimai gali būti tik mažinami“, - „Verslo žiniose“ teigia R.Viršilas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją