Dvi įmonės, kurių savininkas buvo tas pats žmogus - Darijus Kubrakovas, metalo gaminių pardavėjams liko skolingos daugiau nei 60 tūkst. litų. Šios dvi prasiskolinusios įmonės bankrutuoja, o su "Italinox Baltic" pradėjo dirbti jau trečią kartą atgimęs feniksas - nauja su D.Kubrakovu susijusi bendrovė.

"Mūsų savininkams italams sunku suvokti, kad tai įmanoma civilizuotoje Europos valstybėje", - gūžčiojo pečiais „Italinox Baltic" generalinis direktorius Valdas Miškinis.

V.Miškiniui susidarė įspūdis, kad veikti feniksams Lietuvoje yra labai lengva. "Pakanka turėti nedidelį cechą, keletą darbininkų, ir gali bankrutuoti, o tada vėl jį atidaryti kiek nori - vis tiek liksi nenubaustas", - piktinosi nuo feniksų nukentėjęs verslininkas.

Tuo tarpu D.Kubrakovas „Lietuvos rytui“ teigė šioje istorijoje įžvelgiąs ir „Italinox Baltic“ vadovo kaltės. „Nebūtų jie daliję prekių be išankstinio apmokėjimo, nebūtų buvę ir skolų. Jie patys įsiūlė metalą, nors puikiai žinojo, kad vėliau gali kilti problemų dėl atsiskaitymo“, – pareiškė D.Kubrakovas.

„Lietuvoje vyrauja nebaudžiamumas. Kai bandėme įrodyti, kad tai buvo tyčiniai bankrotai, susidūrėme su kliūtimis teismuose - posėdžiai būdavo vis nukeliami. Taigi trūksta drąsos kelti bylas tokiems asmenims. D.Kubrakovas naujas įmones steigė dar nesuspėjus bankrutuoti senosioms. Baisiausia, kad jis ir toliau dirba, pripažįsta savo skolas, tačiau niekas negali priversti jo jas grąžinti",- sako Vilija Gražulytė, „Italinox Baltic" advokatė.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją