Britų pramonės konfederacija ir Profesinių sąjungų konfederacija TUC drauge su savo Europos kolegomis ragina britų vyriausybę ir Europos Sąjungą pasiekti „apčiuopiamos pažangos“.

Jungtinės Karalystės ir ES lyderiai šią savaitę dalyvaus Europos Vadovų Tarybos susitikime.

„Grupių įsitikinimu, JK ir ES „į pirmą vietą turi iškelti ekonominius interesus, darbo vietas, darbuotojų teises ir pragyvenimo lygį“.

CBI, „BusinessEurope“, TUC ir Europos profesinių sąjungų konfederacija (ETUC) drauge visos ES mastu sudaro 45 mln. darbuotojų ir 20 mln. darbdavių.

Savo bendrame pareiškime jos teigia: „Mes kreipiamės į JK vyriausybę ir ES ragindami didesnės spartos ir neatidėliojimo bei apčiuopiamos pažangos derybose“.

Jungtinės Karalystės premjerė Theresa May dalyvaus Europos Vadovų Tarybos posėdyje, vyksiančiame birželio 28-29 dienomis. Tačiau ji neprisijungs prie kitų 27 ES valstybių susitikime, kai vyriausiasis „Brexit“ derybininkas Michelis Barnier pateiks naujausią informaciją apie „Brexit“ derybas.

Kiek anksčiau birželį Londone aptarti „Brexit“ susitiko CBI, „Business Europe“ ETUC ir TUC vadovai - atitinkamai Carolyn Fairbairn, Markus Beyreris, Luca Visentinis ir Francy O' Grady.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją