Pensilvanijoje įsikūrusi „AmerisourceBergen“ yra viena didžiausių akcinių bendrovių Amerikoje, teikianti vaistų platinimo paslaugas ir sprendimus, paspartinančius produktų kūrimą ir tiekimą. Taip kompanija siekia užtikrini neprilygstamą prieigą žmonių ir gyvūnų sveikatos užtikrinimui. 2012 m. „AmerisourceBergen“ įsigijo pasaulinę specializuotas logistikos paslaugas teikiančią bendrovę „World Courier“, tokiu būdu išplėsdama savo veiklos šalių skaičių iki daugiau nei 50.

Veiklą Lietuvoje bendrovė pradėjo 2017 m., kai „World Courier“ Vilniuje įsteigė savo transporto padalinį siekiant patenkinti augančią paklausą Baltijos šalių regione. Tuo metu padalinyje dirbo mažiau nei 10 specialistų, o pagrindinis dėmesys buvo skiriamas siuntų valdymui, vėliau darbuotojų buvo priimta gerokaiu daugiau.

2019 m. „AmerisourceBergen“ atvėrė savo daugiafunkcį pasaulinį verslo paslaugų centrą. Centras užtikrina būtinąją paramą plačiam „AmerisourceBergen“ verslų portfeliui. Per dvejus metus centras išaugo iki beveik 200 darbuotojų, kurie pasižymi itin aukštomis kompetencijomis finansų, informacinių technologijų, žmogiškųjų išteklių ir kitose srityse.

Anot „World Courier Lithuania“ vykdomojo direktoriaus Trevoro Hanbury, centro funkcinis suskirstymas tapo daug platesnis, nei planuota iš pradžių.

„Lietuvoje atradome nepaprastai gabių daugiakalbių talentų ir darbo etiką, kuri puikiai atitinka mūsų į tikslą orientuotos organizacijos vertybes, – sako jis. – Dėl pasaulinės pandemijos spartus mūsų centro Lietuvoje augimas vyko sudėtingomis sąlygomis, tad esame nepaprastai dėkingi „Investuok Lietuvoje“ už suteiktą paramą. Mums, kaip pasauliniam sveikatos priežiūros paslaugų ir vaistų platinimo sektoriaus žaidėjui, viruso protrūkis ne tik pakeitė verslo aplinką, bet ir turėjo įtakos mūsų talentų poreikiui. Siekdami užtikrinti nenutrūkstamą prieigą prie gyvybes gelbstinčių vaistų ir vakcinų savo aptarnaujamose geografinėse vietovėse, turėjome sparčiai plėsti savo komandą tiek kokybiškai, tiek kiekybiškai.“

Siekiant patenkinti su pandemija susijusius poreikius, „AmerisourceBergen“ GBS centre Vilniuje buvo įsteigtos naujos pareigybės ir funkcijos, įkuriant Klientų aptarnavimo kontrolės centrą, kuris koordinuoja vakcinų nuo COVID-19 ir kitų farmacijos produktų platinimą Šiaurės šalyse, Vokietijoje ir JAV. Be greičiausiai augančių bendrovės funkcijų Vilniuje – klientų aptarnavimo, informacinių technologijų bei finansų – specialistai taip pat dirba kokybės užtikrinimo, robotinių procesų automatizavimo, pardavimų, verslo analizės ir kitose srityse.

„Dabar pradedame naują savo plėtros etapą ir per artimiausius penkerius metus planuojame didinti centro darbuotojų skaičių iki daugiau kaip 700, – sakė T. Hanbury. – Vilnius taps vienu didžiausių „AmerisourceBergen“ centrų už JAV ribų, padedančiu vykdyti pasaulinę veiklą ir projektus.“

„AmerisourceBergen“ tikisi išplėsti esamas funkcijas, ypač žmogiškųjų išteklių, apskaitos ir informacinių technologijų srityse, ieškodama 500 naujų specialistų. Įmonė planuoja siūlyti įvairias funkcijas ir karjeros galimybes tiek esamiems, tiek naujiems darbuotojams.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją