TDO duomenimis, 2012 metais bedarbių skaičius visoje planetoje padidėjo 4,2 mln. žmonių, iki daugiau nei 197 mln. žmonių, o pasaulinis nedarbo lygis siekė 5,9 proc. Tarp netekusiųjų darbo praėjusiais metais tik ketvirtadalis gyvena išsivysčiusiose šalyse, likusieji 75 proc. - besivystančiose valstybėse, daugiausia - Pietryčių Azijoje ir Afrikos šalyse, įsikūrusiose piečiau Sacharos, praneša newru.com

„Šie duomenys rodo, kad šiandien pasaulyje darbą turi 28 mln. žmonių mažiau nei ikikriziniais 2007 metais, - sakė TDO vadovas Guy Ryderis. - Kad būtų dar aiškiau, kaip neigiamai krizė veikia darbo vietų skaičių, pastebėsiu, kad 39 mln. žmonių pasaulyje pasitraukė iš darbo rinkos nusivylę galimybe rasti darbą. O sudėjus šiuos du rodiklius paaiškės, kad darbo neturi 67 mln. žmonių“.

Anot G. Ryderio, ypač didelį nerimą kelia augantis ilgalaikis nedarbas. Išsivysčiusiose šalyse trečdalis bedarbių negali rasti darbo daugiau nei vienerius metus.

Dar apie 870 mln. žmonių, daugiausia besivystančiose šalyse, nors ir turi darbą, uždirba mažiau nei du dolerius per dieną. 400 mln. iš jų gyvena ypač skurdžiai.

Be to, ekspertai ne itin optimistiškai vertina ir ateities perspektyvas. TDO prognozėmis, bedarbių skaičius 2013 metais padidės 5,1 mln. žmonių, o 2014 metais - 3 mln. žmonių. Išaugs ir jaunesnių nei 24-erių metų žmonių, negalinčių susirasti darbą, skaičius. Praėjusiais metais jis siekė 73,8 mln. žmonių, arba 12,6 proc.

Iš viso šiandien pasaulyje darbo neturinčių jaunų žmonių yra 3,4 mln. daugiau nei iki krizės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)