JAV bankų sistema tebėra neapsaugota nuo Europos, tačiau federalinio atsargų banko atliktų streso testų rezultatai atskleidė, kad bankai galėtų atlaikyti skolų krizės sukeltą gilią recesiją, tikino B. Bernanke.

"Nors sprogimas Europoje Amerikos ekonomikai kainuotų labai daug, manau, kad dabar esame daug geresnės formos susidoroti su tokiais iššūkiais, nei buvome prieš kelis metus", - komitetui sakė B. Bernanke.

Federalinis atsargų bankas tyrė, kaip 19 didžiausių JAV bankų susitvarkytų su recesija, dėl kurios nedarbo lygis šoktelėjo iki 13 proc., o akcijų kainos smuko 50 proc. Remiantis streso testų rezultatais, visi, išskyrus keturis bankus, yra pakankamai stiprūs.

B. Bernanke taip pat įvardino įvykius, dėl kurių pavojus Europoje sumažėjo. Jis paminėjo Europos lyderių paskolas Graikijos vyriausybei mainais už reformas ir pabrėžė privačių kreditorių susitarimą nurašyti Graikijos skolas.

JAV iždo sekretorius Timothy Geithneris komitetui pranešė, kad prezidento Baracko Obamos administracija neprašys Kongreso daugiau pinigų, kad galėtų padėti skolų slegiamoms Europos valstybėms.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją