„Bayer“ planuoja išmokėti 8 mlrd. JAV dolerių esamiems reikalavimas išspręsti bei skirti 2 mlrd. JAV dolerių galimiems ieškiniams ateityje.

Šiuo metu bendrovė tęsia derybas su ieškovų advokatais, o išmokų suma gali būti peržiūrėta derybų metu.

„Bayer“ atsisakė pakomentuoti galimą kompensacijų dydį ir taikos susitarimų sąlygas.

Kennethas Feinbergas, vyriausiasis tarpininkas šiose bylose, pažymėjo, kad susitarimas dėl 85 tūkstančių ieškinių JAV gali būti pasiektas per mėnesį. Jis teigė nežinąs, dėl kokių kompensacijų deramasi tarp „Bayer“ advokatų ir atskirų ieškovų grupių atstovų.

Bendrovės advokatai ieškovams pareiškė, kad „Bayer“ nemokės kompensacijos už reikalavimus, kurie yra senesni nei dešimt metų.

Remiantis „Bloomberg“ cituota medžiaga, bendrovė ketina išspręsti tik reikalavimus, susijusius su ne Hodžkino limfomos išsivystymu. Kai kurie ieškovai tvirtina, kad „Roundup“ jiems sukėlė mielomą.

Ieškinių prieš „Bayer“ skaičius labai padidėjo po to, kai trijuose teismo procesuose bendrovė buvo įpareigota ieškovams išmokėti apie 2,5 mlrd. JAV dolerių.

Nors teisminis nagrinėjamas, susijęs su keliomis anksčiau šį mėnesį planuotomis bylomis, buvo atidėtas, kad būtų suteikta daugiau laiko deryboms, šią savaitę Misūryje ir Kalifornijoje prasidėjo du procesai.

„Bayer“ apskundė ankstesnius nuosprendžius, o teismas nutarė sumažinti kompensacijų sumą iki 191 mln. JAV dolerių.

Kai kurie „Bayer“ teisininkai įspėjo, kad nepavykus pasiekti priimtinų susitarimų, bendrovė gali pradėti patronuojamosios amerikiečių įmonės „Monsanto“ bankroto procesą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)