Nenorėjęs būti įvardytas „Bauhof“ prekybos centrų tiekėjas teigia, kad dėl parduotuvių uždarymo jis jau patyrė apie 50 tūkst. Lt nuostolį. Vyras pasakojo, kad už savo prekes jam atsiskaitoma būdavo jas pardavus. Prieš parduotuvės uždarymą jo įmonės prekių „Bauhof“ turėjo už maždaug 100 tūkst. Lt.

„Bendrovė pradėjo visus tiekėjus labai stipriai spausti ir dabar yra tokia situacija: jie neparduotų prekių niekam negrąžina, o jei nori atsiimti, tai jie siūlo atsiimti tik prekes už 45 proc. skolos”, - tvirtino verslininkas.

Vyras teigė, kad visų savo įmonės prekių negali susigrąžinti jau nuo praėjusio trečiadienio. Vis dėlto daugiausia buitine chemija prekiaujančios įmonės atstovas sutiko pasirašyti sutartį „Bauhof“ iškeltomis sąlygomis ir teigia, susigrąžinsiantis bent dalį savo prekių.

„Praktiškai lygioje vietoje vyksta vagystė ir negalima nieko padaryti, nes prekės yra mano, bet neparduotos ir man jų neatiduoda“, - kalbėjo pašnekovas. Daugiau nei penkiolika metų statybos prekių sektoriuje dirbantis verslininkas teigė dar nesusidūręs su tokia situacija, kai neįvykus įmonės bankrotui tenka susitaikyti su praradimais dėl partnerio neaiškios situacijos.

Apie tokias pačias „Bauhof“ prekių grąžinimo taisykles DELFI patvirtino ir dar vienas buvęs prekybos centrų tiekėjas.

„Bauhof LT“ bendrovės pateiktame atsakyme į DELFI užklausą dėl tiekėjų galimybės susigrąžinti neparduotas prekes rašoma, kad bus bandoma „restruktūrizuoti kompaniją ir surasti geriausią sprendimą, leidžiantį minimizuoti visų šalių nuostolius. Visos procedūros vyksta pagal įstatymus“.

„Kadangi procesai dar tik įpusėjo, negalime spėlioti, koks bus galutinis rezultatas, bet mes tikrai informuosime visuomenę apie galutinį restruktūrizavimo planą, kai tik jis bus baigtas“, - atsakyme cituojamas „Bauhof LT“ generalinis direktorius Patricijus Rauktys.

DELFI primena, kad „Bauhof Group AS“ antrinė bendrovė „Bauhof Lt“ pranešė, kad Lietuvoje kompanija patyrė apie 70 mln. Lt nuostolį, todėl nuspręsta restruktūrizuoti įmonę. „Bauhof Group AS“ generalinis direktorius Martas Vau teigė, kad planuojama keisti verslo modelį ir restruktūrizuoti skolas. Įmonės pranešime teigiama, kad tokie veiksmai leis nuspręsti, ar parduotuvės bus atidarytos ateityje.

„Bauhof LT“ generalinis direktorius Patricijus Rauktys teigia nežinantis, ar pavyks išvengti bankroto. „Bauhof“ yra didžiausias statybos ir sodo reikmenų mažmenininkas Estijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (255)