„Iš principo mums patinka Galimybių paso idėja, ji yra sveikintina. (...) Bet kokiu atveju norime padidinti žmonių kiekį ir kad būtų leidžiama dirbti viduje – juk mums reikia didinti pajamas. Dabartinėmis sąlygomis net atlyginimams neuždirbame. Visgi Galimybių pasas jau daug anksčiau galėjo būti įgyvendintas, jis labai vėluoja. Ir jeigu visuotinį skiepijimą prezidentas žada liepos mėnesį, tai gal tą vieną likusį mėnesį Galimybių pasas mums ir padės kiek daugiau suprekiauti“, – Eltai teigė R. Pranka.

„Trūksta ryžto ir pilna baimės. Dabar ir vėl nukelia įgyvendinimą. Kiek jau laiko apie tai šnekama?“, – pridūrė jis.

R. Pranka taip pat teigė nesuprantąs, kodėl taikant Galimybių pasą ir toliau nuspręsta neleisti veikti naktiniams klubams.

„Mums keista, kad išskiriami naktiniai klubai, nesuprantant, kaip veikia šis sektorius. (...) Kodėl jie diskriminuojami? Kuo jie skiriasi nuo baro?“, – klausė jis.

Anot R. Prankos, abejonių kelia ir ketinami išlaikyti barų bei maitinimo įstaigų darbo laiko ribojimai, įgyvendinus Galimybių pasą.

„Suprantu, kai egzistuoja laiko ribojimai, naktinių klubų nėra prasmės atverti. Bet apskritai, kodėl su Galimybių pasu taikomas laiko ribojimas? Čia apskritai nesuprantu logikos. Juolab vis dar nėra iš operacijų vadovo nurodymų dėl atstumų laikymosi viduje ir negalime reaguoti į pokyčius iki galo“, – akcentavo jis.

Vyriausybė apsisprendė atverti platesnės veiklos galimybes pasiskiepijusiems, persirgusiems ar 24 val. prieš planuojamą atlikti veiklą COVID-19 testą pasidariusiems asmenims, kurie nuo gegužės 24 d. galės naudotis Galimybių pasu.

Imunitetą įgijusiems ar COVID-19 testą atlikusiems asmenims bus netaikomi apgyvendinimo paslaugų teikimui nustatyti suvaržymai, leidžiama vykdyti ir naudotis viešojo maitinimo įstaigų, restoranų, kavinių, barų (išskyrus naktinius klubus ar kitas pasilinksminimo vietas), lošimo namų (kazino) ir lošimo automatų, bingo salonų, lažybų ir totalizatorių punktų paslaugomis uždarose patalpose.

Taip pat bus leidžiama organizuoti renginius tiek uždarose, tiek atvirose erdvėse, dalyvaujant didesniam dalyvių ar žiūrovių skaičiui, jeigu šie asmenys yra turintys imunitetą ar atlikę COVID-19 testą.

Be to, minėtiems asmenims bus leidžiama bendrauti didesnėmis grupėmis, o dirbantiems valstybės ir savivaldybių institucijose, įstaigose, valstybės ir savivaldybių valdomose įmonėse bei privačiame sektoriuje, dirbti darbo vietoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)