Apie tai „Aviacinis rokenrolas“ sekėjams feisbuke pranešė aviacijos ekspertas Simonas Bartkus.

„Sunku vertinti, kiek tai mus paveiks, nes nelabai įsivaizduoju, kokio dydžio Greitai.lt buvo Lietuvos rinkoje. Kai pats dirbau aviacijos sektoriuje 20102015 m., jie tada buvo tikrai žymiai didesni už bet kokį kitą lėktuvo bilietų pardavėją internete, bet kai 2017 m. pardavė verslą Olandijos įmonei, po truputį mažėjo. Po pandemijos žymiai mažiau matomi nei anksčiau“, Delfi sako aviacijos ekspertas.

Anot jo, visame Lietuvos el. prekybos ir aviacijos sektoriuje savo laiku Greitai.lt buvo vienas didžiausių prekės ženklų ir pavadinimų.

Interneto svetainėje Greitai.lt taip pat pasirodo pranešimas, kad nuo 2022 m. gruodžio 15 d. įmonių grupė „Otrava“ sustabdo savo veiklą.

Klientams pateikiama tokia informacija:

„Jeigu esate iš mūsų įsigiję ir gavę bilietų, nieko daryti nereikia, nes Jūsų pirkinys yra saugus ir Jums nereikia dėl nieko jaudintis.

Jeigu esate iš mūsų įsigiję lėktuvo bilietus, bet dar negavote bilietų. Mūsų svarbiausia pirmenybė yra kiek įmanoma greičiau atsiųsti Jums užsakymų, kuriuos atlikote, lėktuvo bilietus.

Jeigu tikitės susigrąžinti pinigus, patariame tiesiogiai kreiptis oro transporto bendrovę, kad sužinotumėte, kokia yra jūsų prašomos kompensacijos grąžinimo būklė”, rašoma Greitai.lt.

Daugiau informacijos pateikiama čia.

Greitai.lt nurodytais kontaktais nepavyko susisiekti. Telefonu atsiliepęs buvęs vadovas Alvydas Vitkauskas taip pat darė prielaidas, kad bendrovei nepavyko įveikti krizės, todėl turėjo sustabdyti veiklą.

Neaišku, kiek ši žinia paveiks klientų, tačiau vien feisbuko paskyroje Greitai.lt turi per 74 tūkst. sekėjų.

2014 m. Nyderlanduose įkurta „Otravo“ veikia maždaug penkiasdešimtyje šalių. 2016 m. vasario mėn. privataus kapitalo įmonė perėmė didžiąją bendrovės akcijų dalį, siekdama tapti pirmaujančia Europos kelionių agentūra internete. Tai paskatino 2016 m. liepą įsigyti „Flygstolen“, 2017 m. vasarį – „Vakantiediscounter“, o 2017 m. spalį – „Interneto Partneris“, t. y. Greitai.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją