Kaip rašoma pranešime spaudai, bankrutuojančios statusą praėjusį mėnesį įgijo bendrovės „Achema“ antrinė įmonė „Metoil“ (2012 m. pajamos – 369 mln. litų), praeityje turėdavusi pradelstų skolų už elektrą, komunalines paslaugas ir tebeskolinga bankui 2 mln. litų.

Bankrutuojančios statusas taip pat atiteko bendrovei „Statybinių medžiagų mažmena“ („Bauhof“), turinčiai pradelstų mokėjimų už telekomunikacijos, pašto, skolų išieškojimo ir kitas paslaugas ir prekes. Įmonės 2012 m. pajamos – 78 mln. litų. Trečias didžiausias bankrotas – bendrovės „Metoil Chemicals“, kurios pajamos užpernai sudarė 73 mln. litų.

Tarp įmonių, kurios bankrutuojančiomis tapo balandį, – bendrovė „Urbico“ (2012 m. pajamos – 5,7 mln. litų), bendrovė „balsas.lt leidiniai“ (2012 m. pajamos – 3,2 mln. litų).

Bankrutavusios statusą (kai procedūra baigta) balandį įgijo verslo konsultacijų bendrovė „Permix“, kuri 2011 m. gavo 32 mln. litų pajamų. Bankrutavusia tapo užsakomųjų skrydžių bendrovė „Aurela“, palikusi nepadengtų skolų už telekomunikacijų, kurjerių ir kitas paslaugas. Įmonė 2011 m. gavo 24,1 mln. litų pajamų. Tarp bankrutavusių – ir kuro prekybos įmonė „Livena“, palikusi nepadengtų skolų už elektrą, komunalines, pašto, kitas prekes ir paslaugas.

kreditų biuro „Creditinfo vyriausioji kredito analitikė Rasa Maskeliūnienė sako, kad sunerimti reikia tada, kai verslas delsia mokėti už jam gyvybiškai svarbias paslaugas ir prekes.

„Pavyzdžiui, rimtus vežėjų sutrikimus gali rodyti pradelsti mokėjimai už lizinguojamą transporto priemonę, gamykloms esminiai yra atsiskaitymai už elektrą, tiekiamą produkciją. Žinoma, vienkartinių neatsiskaitymo atvejų išvengti sunku, todėl įmonės būklę būtina vertinti kompleksiškai“, – pranešime spaudai cituojama ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)