„FlyLAL-Lithuanian Airlines”, „Star1 Airlines”, „Star Holidays”, „Novus Orbis”, „Horizon Travel”, „Oasis Tours”. Šių įmonių griūtys nuvilnijo pastaraisiais metais.

„Nėra jokio turto.” „Akivaizdu, kad bankrotas buvo suplanuotas.” Taip kalba ant šių bendrovių likučių sėdintys bankroto administratoriai.

Prasčiausiai sekasi tiems, kurie liko už borto bankrutuojant įmonei „Star1 Airlines". 940 nukentėjusių keleivių nuostoliai siekia 1 mln. litų. Dar 0,5 mln. litų žalos patyrė kelionių agentūros ir iš jų bilietus pirkę klientai.

Jau šią savaitę teismas turėtų patvirtinti kreditorių reikalavimus.

Pasak bankroto administratoriaus Algimanto Zajankausko, "dar anksti spręsti, kaip bus atlyginta nukentėjusiems žmonėms, tačiau galimybės tikrai ribotos".

Įmonė „Star1 Airlines" ir pati turi skolininkų. Daugiausia šiai aviacijos bendrovei skolingas tai pačiai įmonių grupei priklausantis kelionių rengėjas „Star Holidays" - per 10 mln. litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)