Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) pranešė kartu su Panevėžio apygardos prokuratūra baigusi ikiteisminį tyrimą dėl buvusių Ūkio banko Panevėžio filialo vadovų piktnaudžiavimo tarnyba ir sukčiavimo.

Tyrėjai įtaria, kad 2005–2008 metais Ūkio banko Panevėžio filialo valdytojas ir jo pavaduotojas, piktnaudžiaudami pareigomis bei pažeisdami kredito išdavimo tvarką ir taisykles, neteisėtai išduodavo šimtatūkstantines paskolas.

Tyrimo metu atskleista, kad kaltinamieji skolindavo pinigus vykdyti įsipareigojimus negalinčioms įmonėms, suteikdavo kreditus asmenims bei bendrovėms, kurie paskolintus pinigus pervesdavo skolų slegiamoms bendrovėms.

Nustatyta, kad tokiu būdu į bankininkų bendrininko panevėžiečio vadovaujamos popieriaus gaminių bendrovės sąskaitą sukčiaujant buvo pervesta daugiau kaip 600 tūkst. eurų (2,1 mln. eurų), o daugiau kaip 120 tūkst. eurų (420 tūkst. litų) gavo Panevėžyje registruota bendrovė, turėjusi picerijų tinklą Šiaurės Lietuvoje.

Ūkio banko filialo vadovai nuo neteisėtai suteiktų paskolų sumos gaudavo 1-3 proc. dydžio atlyginimą.

Tyrėjai bylą perdavė Panevėžio apylinkės teismui. Ūkio bankas buvusiems Panevėžio filialo vadovams yra pareiškęs 2,11 mln. eurų (7,3 mln. litų) ieškinį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)