Kaip informuojama pranešime, „Pervesk“ tapo pirmąją lietuvių įkurta ir Lietuvoje licencijuota fintech įmone, kuriai suteiktas pagrindinės „Visa“ narės (angl. principal member) statusas.

„Narystė „Visa“ tinkle padės ne tik pasiūlyti mokėjimo korteles konkurencingomis sąlygomis klientams, bet ir leis šį sprendimą teikti kitoms finansinių technologijų įmonėms“, – teigia „Bankera“ bendraįkūrėjas Vytautas Karalevičius.

Anot jo, siekti pagrindinės narystės „Visa“ tinkle, o ne leisti mokėjimo korteles per tarpininkus, buvo sudėtingesnis, tačiau ilgoje perspektyvoje stabilumą užtikrinantis kelias.

Pirmosios bendrovės „Pervesk“ išleistos fizinės mokėjimo kortelės jau pasiekė Lietuvą, jas šiuo metu išbando fintech įmonės darbuotojai ir ištikimiausi klientai. Individualiems klientams „Bankera“ mokėjimo korteles ruošiamasi pasiūlyti dar šį gruodį. Tuo tarpu verslo klientai jas galės užsisakyti jau ateinančių metų pirmąjį ketvirtį.

„Bankera“ bendraįkūrėjas pabrėžia, kad įmonės narystė „Visa“ tinkle suteiks naudos ir kitoms fintech bendrovėms, ieškančioms mokėjimo kortelių sprendimų.

„Lietuvos banko lyderystės dėka, mūsų šalyje yra sukurtos ypač palankios sąlygos fintech įmonių plėtrai, kuri kasmet intensyvėja. Naujos fintech įmonės steigiasi būtent Lietuvoje ne tik dėl patrauklių licencijavimo sąlygų, bet ir dėl unikalios galimybės prisijungti prie mažmeninių mokėjimų sistemos „CentroLINK“, kuri fintech klientams leidžia pasiūlyti SEPA mokėjimus.

Tuo tarpu Europoje iš rinkos pasitraukus kai kuriems stambiems žaidėjams, atsiranda niša mokėjimo kortelių sprendimus siūlančioms įmonėms.

Tad tiek Lietuvos, tiek Europos rinkoje matome naujas veiklos galimybes, siūlant sprendimus tiek jau licencijuotoms finansų įstaigoms, tiek dar tik veiklą pradedantiems fintech verslams“, – tvirtina „Bankera“ bendraįkūrėjas.

„Bankera“ platformoje individualiems bei verslo klientams šiuo metu teikiamos mokėjimo sąskaitų paslaugos, o jomis besinaudojantys klientai gali atlikti SEPA ir SWIFT pavedimus. Smulkioms ir vidutinėms Lietuvos įmonėms „Bankera“ siūlo sąskaitų, verslo plėtros ar veiklos perkėlimo į internetą finansavimo sprendimus.

Fintech įmonę „Bankera“ įkūrė trys lietuviai: Justas Dobiliauskas, Mantas Mockevičius ir Vytautas Karalevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)