„Savitarnos zonose visą parą veikiančiais grynuosius pinigus priimančiais bankomatais kasmet naudojasi vis daugiau banko klientų. Akivaizdu, kad auga poreikis ir toliau plėsti šį tinklą ne tik didžiuosiuose, bet ir mažesniuose šalies miestuose, kur taip pat auga klientų poreikis būtinas operacijas atlikti jiems patogiu metu, nepriklausomai nuo banko darbo valandų“, – pranešime cituojamas SEB banko prezidento pavaduotojas ir Mažmeninės bankininkystės tarnybos direktorius Virginijus Doveika.  
 
Banko duomenimis, šių metų liepos mėnesį grynųjų pinigų įnešimo operacijų SEB savitarnos zonose atlikta 5 proc. daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu pernai. Vidutinė į sąskaitą įnešamų pinigų suma, naudojantis savitarnos paslaugomis, per metus paaugo 3 proc. – nuo 2105 litų iki 2170 litų.
 
Kaip rašoma pranešime spaudai, šia paslauga noriai naudojasi klientai, į savo sąskaitas pervedantys užsienyje gyvenančių giminaičių siųstus pinigus, taip pat smulkios įmonės, darbo dienos pabaigoje pervedančios per dieną uždirbtas lėšas.
 Savitarnos zonose galima ne tik pasiimti ir įnešti grynųjų pinigų, aktyvinti naują mokėjimo kortelę, bet ir pasitikrinti sąskaitos likutį ar papildyti mobiliojo ryšio operatorių išankstinio mokėjimo sąskaitas.

Šiuo metu bankas turi 15 tokių zonų.

DELFI primena, kad ne pirmus metus pastebima tendencija mažinti bankų padalinių ir skatinti žmones naudotis savitarnos erdvėmis ir internetine bankininkyste.

Tuo metu „Swedbank” bankas skelbia turintis 58 savitarnos vietas. Šis bankas taip pat nuo liepos gerokai pabrangino paslaugas grynaisiais, taip ragindamas žmones kuo mažiau jais naudotis. 


DELFI jau rašė, kad Lietuvos komerciniai bankai palaipsniui atsisako darbuotojų padaliniuose ir stiprina pajėgas interneto bankininkystėje.

Lietuvos bankų asociacijos statistika rodo, kad 2012 m. pabaigoje, palyginti su 2011 m. pabaiga, komercinių banko padalinių mažėjo, pavyzdžiui, per metus SEB atsisakė 7 skyrių, „Swedbank“ - 3, atitinkamai 202 ir 99 šiuose bankuose mažėjo ir darbuotojų.
Panaši tendencija atsisakant bankų skyrių vyravo ir 2011 m. palyginti su 2010 m.

Specialistai prognozavo, kad bankų padalinių gali mažėti ir toliau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)