„Ūkio bankas užtikrina, kad šiandienos įvykiai Snoro banke yra visiškai autonomiški ir jokiu požiūriu nesusiję nei su Ūkio banku, nei su jo veikla. Ūkio bankas dirba visiškai stabiliai ir sėkmingai vykdo visus Lietuvos banko nustatytus bankų veiklos riziką ribojančius normatyvus ir reikalavimus. Norime nuraminti ir užtikrinti indėlininkus bei klientus, jog nėra jokio pagrindo nerimauti ar imtis bet kokių neplanuotų ar impulsyvių veiksmų”, pranešime teigia Ūkio banko valdybos pirmininko Gintaras Ugianskis.

Tokias žinias perdavė ir „Swedbank“ Lietuvoje atstovas spaudai Saulius Abraškevičius.

„Norime pabrėžti, kad „Swedbank“ Lietuvoje yra sėkmingai veikiantis ir saugus bankas (...) „Swedbank“ Lietuvoje dirba pelningai, esame vienas iš pelningiausių bankų Lietuvoje, kuris per tris šių metų ketvirčius uždirbo 430 mln. litų grynojo pelno. Mūsų banko veikla yra nuolat inspektuojama Lietuvos banko ir kitų atsakingų banko priežiūrą kuruojančių institucijų. Esame vieni geriausiai Europoje ir pasaulyje kapitalizuotų bankų. Tai reiškia, kad banko kapitalo ištekliai yra aukšti ir jų pakaktų išlaikyti stabilią banko veiklą, jei iškiltų nenumatytų aplinkybių“, - sakė A. Abraškevičius.

SEB banko Lietuvoje atstovas spaudai Arvydas Žilinskas teigia, kad pokyčiai banke "Snoras" neturi jokios įtakos SEB bankui. 

"SEB grupės veikla Lietuvoje yra ilgalaikė – kaip švediškas bankas mes turime ilgalaikius įsipareigojimus Lietuvoje savo klientams. Pokyčiai banke „Snoras“ neturi jokios įtakos SEB
bankui ir jo grupei", - teigė A. Žilinskas. 

Portalas DELFI situaciją pakomentuoti paprašė „Latvijas Krājbanka“ atstovų, nes „Snoras“ yra didžiausias šio Latvijos banko akcininkas („Snorui“ priklauso 67,9 proc. visų akcijų ir balsavimo teisė).

„Šis sprendimas taikomas tik Lietuvoje veikiančiam bankui „Snoras“ ir niekaip negali paveikti „Latvijas Krājbanka“ veiklos, mes ir toliau dirbame“, - patikino „Latvijas Krājbanka“ prezidento patarėja Dace Duze.

Paprašius pakomentuoti situaciją, „Snoro“ banko filialo Latvijoje spaudos tarnyba portalui DELFI sakė: „Bankas „Snoras“ neturi įgaliojimų komentuoti susiklosčiusios padėties. Komentuoti gali tik Lietuvos centrinis bankas“, - paaiškino „Snoro“ banko ryšių su visuomene departamento vadovė Virginija Žygienė.

Lietuvoje visi indėliai iki 100 tūkst. eurų (345 tūkst. Lt) yra šimtu procentu apdrausti.

Primename, kad trečiadienį Lietuvos bankas laikinai sustabdė „Snoro" veiklą. Lietuvos bankas teigia, kad priemonių imtasi įvertinus „Snoro” finansinę būklę, pastarųjų metų veiklos tendencijas ir naujausio inspektavimo rezultatus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją