Jų metu vietos verslo įmonėms, švietimo įstaigoms ir bendruomenėms pristatoma skaidraus verslo praktika Lietuvoje ir konkrečiame mieste, iniciatyvos „Baltoji banga“ nariai pristato etiško verslo praktiką ir veiklos patirtį. Pirmasis Skaidraus ir atsakingo verslo dienos renginys įvyko Kėdainiuose.

Trys šio miesto įmonės yra prisijungusios prie „Baltosios bangos“ iniciatyvos, o verslo dienos metu įteiktas pažymėjimas ir ketvirtajai – AB „K2 LT“, valdančiai krematoriumą.

Pasak iniciatyvos „Baltoji banga“ vadovės Andželikos Rusteikienės, įmonių įsitraukimas į skaidrumo ir verslo etikos, vertybių puoselėjimą pastaraisiais metais auga.

„Matyti pokytis vadovų mąstyme, kad nepakanka tik būti skaidriu ir sąžiningu ar deklaruoti tai tik savo darbuotojams – reikia rodyti pavyzdį verslo visuomenei, kalbėti, šviesti, būti lyderiais savo pavyzdžiu, – pranešime sako A. Rusteikienė. – Manome, kad paveikiausia, kai skaidraus verslo pavyzdį Lietuvos miestuose ir miesteliuose skleidžia tai jau viešai deklaruojančios įmonės. Kartu su „Baltosios bangos“ narėmis vietos įmonėmis suburiame vietos verslo bendruomenę ir kartu dalijamės, kas veikia ir kas neveikia šiandienos versle. Pradėjome nuo Kėdainių, kurie yra unikalūs tuo, jog čia yra vienos pirmųjų įmonių, prisijungusių prie mūsų iniciatyvos.“

Andželika Rusteikienė

Pasak pranešimo, naujausios Kėdainių įmonės, papildžiusios „Baltosios bangos“ narių būrį, AB „K2 LT“ direktoriaus Vytenio Labanausko teigimu, kuo daugiau Lietuvos bendrovių viešai rodys savo atsakomybę, tuo bus daugiau skaidrumo visame šalies versle, tuo bus greičiau išsivaduota iš sovietinės sistemos vadybos ir mąstymo palikimo.

„Vieša atsakomybė gerins ir verslininkų įvaizdį, kuris buvo kontroversiškai vertinamas nuo pirmųjų nepriklausomybės metų, – pastebi V. Labanauskas. – Prisijungdami prie „Baltosios bangos“ iniciatyvos norime prisidėti prie šių pokyčių įgyvendinimo."

Anot A. Rusteikienės, atsižvelgiant į Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos statistinius duomenis, tikėtina, kad Kėdainių rajone atsiras ir daugiau skaidriai bei atsakingai veikiančių įmonių, norinčių prisijungti prie „Baltosios bangos“.

Šiais metais Kėdainių rajone mokesčių mokėtojų padaugėjo: juridinių asmenų – 2,6 proc., iš jų pridėtinės vertės mokesčio mokėtojų – 4,6 proc., o individualios veiklos pagal pažymą asmenų – 10,7 proc. Savivaldybės biudžetas pasipildė 13 mln. 176 tūkst. eurų ir 111,4 proc. viršijo planuotas 2015 m. įplaukas (11 mln. 826 tūkst. eurų).

Artimiausiu metu Skaidraus ir atsakingo verslo diena planuojama Kaune.

Judėjimas „Baltoji banga“ įkurtas 2007 m. Projekto tikslas – skatinti skaidrią Lietuvos verslo praktiką. Bendrovėms – „Baltosios bangos“ narėms – suteikiamas skaidraus verslo ženklas, kuris yra žinomas ir pripažįstamas visuomenėje, verslo bendruomenėje, žiniasklaidoje.

Juo pažymėta produkcija, informacinė medžiaga ar administraciniai dokumentai primena, kad bendrovė savo pavyzdžiu padeda diegti Lietuvoje skaidraus ir sąžiningo verslo principus, pasisako už etiško verslo kultūrą, o kartu simbolizuoja nuolatinį bendrovės rūpestį savo pačios reputacija.

Šiuo metu iniciatyva „Baltoji banga“ vienija per 50 Lietuvos įmonių, atstovaujančių tiek stambiam, tiek ir vidutiniam bei smulkiam verslui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)