"Investicija į naująją gamyklą pirmajame etape turėtų siekti 1,8 mln. eurų (6,2 mln. litų), - "Verslo žinioms" sakė vienas BBG savininkų ir "Wilke Doors" valdybos pirmininkas Rimas Varanauskas.

Naujoji įmonė nuomos iš BBG priklausančios "Fredos" 2, 5 tūkst. kvadratinių metrų ploto patalpas ir gamins naujausio dizaino medžio struktūros baldų dureles iš MDF plokštės, dengtas PVC plėvele.

"Lietuvoje iki šiol tokio gaminio niekas negamino. Tokias dureles net specialistui nelengva iš karto atskirti nuo gaminio iš medžio masyvo", - sakė R.Varanauskas.

"Wilke Doors" jau turi daug užsakymų iš Vakarų Europos šalių. Ateityje įmonės gaminius turėtų pirkti ir Lietuvos virtuvės, vonios ir panašių baldų gamintojai, kitų Rytų Europos šalių įmonės.

R.Varanauskas prognozuoja, kad bendrovė, kurioje iš pradžių dirbs 60 darbuotojų, antrąjį šių metų pusmetį pradės gaminti produkciją visu pajėgumu ir šiemet pasieks 12 mln. litų apyvartą.

2007 metais pardavimus tikimasi padvigubinti, o dar po metų - išauginti iki 40 mln. litų.

"Šiuos tikslus įgyvendinti padėtų ir antrasis investicijų etapas, kurį pradėtume įgyvendinti 2007 metų antrąjį pusmetį. Papildoma maždaug 1 mln. eurų (3,4 mln. litų) investicija leistų padidinti gamybos apimtis beveik dvigubai", - sakė R.Varanauskas.

"Wilke Doors" įmonės užsienio akcininkai bus rinkodaros ir pardavimų partneriai savo šalyse. Žaliava Kauno įmonei bus tiekiama iš Vokietijos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją