Dėl pigesnių energijos išteklių ir gerų ekonominių sąlygų pradėtos statybos nebaigtos iki šiol. Prieš 3 metus su Baltarusijos statybininkais dėl 4 tūkst. kv. m ploto parduotuvės Vitebske sutartį pasirašę prekybininkai džiaugėsi naujomis investicijų galimybėmis.

„Plėstis Baltarusijoje nusprendėme dėl to, kad kaimyninės šalies rinka yra kur kas tuštesnė nei kitų šalių. Žinoma, bijome dėl jų perkamosios galios kritimo, tačiau nusprendėme rizikuoti“. – tada kalbėjo „Norfos mažmena“ vadovas Dainius Dundulis.

Vėliau dar du objektus užsimojusiems pastatyti prekybininkams perkamosios galios iki šiol taip ir nepavyko išvysti. Priimti nauji įstatymai ir laiku nebaigtos statybos abi puses privedė prie teismo, kuris tęsiasi beveik vienerius metus.

„Buvo išleistas įstatymas, kuris sako, kad jei per tam tikrą laiką nėra pastatomas objektas, tada reikia mokėti už žemės nuomą. Tačiau esminis momentas yra tas, kad kai pasirašinėjome sutartį dėl statybų, to įstatymo dar nebuvo“, – DELFI teigė D. Dundulis.

Dėl vėluojančio statybų užbaigimo „Norfa mažmena“ Valkavisko miestui yra skolinga 200 tūkst. eurų.

„Valkavisko miestas yra užsispyręs, jaučiasi įžeistas ir reikalauja tos sumos. Nei vienų statybų negalėjome baigti dėl įvairiausių biurokratinių sprendimų. Projektuotojai daro ne tai, ką tau reikia, o to ko jie nori, neatsižvelgia į užsakovą.

Dainius Dundulis
Tai sukelia daug nesutarimų, vilkinasi laikas. Taip pat statybų inspekcijų darbas labai nekompetentingas. Objektų gali ateiti apžiūrėti tik vieną kartą į mėnesį, o mes turime laukti, vėl stoja darbai“, – pasakoja bendrovės valdybos pirmininkas.

D. Dundulis atvirauja, kad per tą laiką taip ir nesugebėjo surasti bendros kalbos su Baltarusijos statybininkais.

„Mums labai sunkiai sekasi ir nelabai sugebu paaiškinti, kodėl. Atvirai pasakius, tikrai labai ilgai statom ir manau, kad tiesiog nėra susišnekėjimo su statybininkais. Negalime kaltinti valdžios, bet galime sakyti, kad nebesutampa mūsų mentalitetai, mes nuėjome į vakarus, o jie liko rytuose“, – nuogąstauja vyras.

„Norfa mažmena“ valdybos pirmininkas sako, kad jau yra pavargęs nuo nesibaigiančių nesutarimų, todėl rimtai svarsto bankroto procedūras.

„Atvirai pasakius, mes net diskutuojame apie bankrotą, nes dabar, tai tik vienpusis pinigų tekėjimas ir jei tu nematai perspektyvos, o ši situacija yra labai rizikinga, geriau viską nutraukti. Asmeniškai, Baltarusijoje nematau ateities“, – teigia D. Dundulis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)