„ES atstovai ketina gruodį arba sausį susėsti su mumis prie derybų stalo, kad nurodytų, kas jų netenkina ir dėl ko galima derėtis. ES atstovai teigia esantys tam pasirengę“, – spaudos konferencijoje Minske kalbėjo Aleksandras Michnevičius.

„Ankstesniuose susitikimuose Ženevoje mums buvo įvardinti konkretūs trūkumai, kuriuose turime taisyti. Čia nereikia įžvelgti politikos“, – pridūrė jis.

Baltarusijos prezidento Aleksandro Lukašenkos manymu, ES gali padėti Baltarusijai sustiprinti ekonominę nepriklausomybę.

„Svarus ES indėlis stiprinant Baltarusijos ekonominę nepriklausomybę būtų prekybos apribojimų panaikinimas, tarpininkavimas stiprinant bendradarbiavimą su Tarptautiniu valiutos fondu, siekiant aukštesnių pozicijų OECD kredito reitinge ir derybų dėl narystės PPO spartinimas“, – Baltarusijos prezidentūros pranešime cituojamas A.Lukašenka.

Baltarusija, norą prisijungti prie PPO išreiškusi dar 1993 metais, tačiau realiai iki šiol beveik nieko šioje srityje nenuveikusi, pastaraisiais metais susiduria su problemomis prekyboje su kitomis Euroazijos ekonominės bendrijos narėmis, įskaitant Rusiją, kurios visos prie PPO jau yra prisijungusios.

Dabar PPO vienija 164-ias valstybes.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)