Tai nacionalinės televizijos „Belarus-1“ eteryje sakė šalies ministras pirmininkas Andrejus Kobiakovas, skelbia tut.by.

Premjero teigimu, „iškelta užduotis pasiekti 5 mlrd. dolerių (4,46 mlrd. eurų) eksporto lygį tokiose šalyse kaip Kinija, Indija, Indonezija, Šiaurės Afrikos ir Lotynų Amerikos šalys“.

„Vyriausybė kaip savo produkcijai perspektyvias rinkas iš viso išskyrė 56 šalis“, – pareiškė A. Kobiakovas.

Jis taip pat pranešė, kad „per du šių metų mėnesius į šias 56 perspektyvias rinkas mes išsiuntėme produkcijos už 107 mln. dolerių (95,4 mln. eurų) daugiau nei pernai metais“.

Baltarusijos premjeras pažadėjo, kad vyriausybė ir Nacionalinis bankas laikysis griežtos finansinės politikos. „Viskas veda į tai, kad turėsime numatomą kursą, bus priimtini infliacijos parametrai, – pažymėjo A. Kobiakovas. – Pinigų dalijimo nebus, pinigai turi būti uždirbami“.

Infliacijos prognozės

Sekmadienį, gegužės 3 dieną, nacionalinės televizijos „Belarus-1“ kanale Nacionalinio banko valdybos pirmininkas Pavelas Kallauras sakė, kad sprendžiant pagal šių metų rezultatus vartojimo kainų augimas sieks 15-16 procentų.

 „Nes nustatėme, kad šis lygis turėtų siekti maždaug 18 procentų, plius-minus du procentai. Pirmojo ketvirčio rodikliai rodo, kad metinė infliacijos išraiška kažkur apie 16 procentų“, – pažymėjo P. Kallauras.

„Yra daugybė priežasčių manyti, kad mūsų vertinimai eis žemutine riba, kažkur 15-16 procentų, – sakė Nacionalinio banko vadovas. – Mūsų ekonomika turi prisitaikyti prie šių makroekonominių patikslinimų ir tai suteikia pasitikėjimo stabiliomis kainų sąlygomis“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (147)