Praėjusiais metais Registrų centre buvo įregistruotas 13 051 juridinių asmenų pavadinimas. Rinkdama iš šio didelio skaičiaus Inspekcijos sudaryta komisija atsisakė klubų, centrų, bendruomenių, draugijų, atstovybių, asociacijų, federacijų, sąjungų, bendrijų, viešųjų įstaigų pavadinimų ir tų, kurie sudaryti su dirbtiniais žodžiais, skaičiais, vietovardžiais ar asmenvardžiais. Tarp nugalėtojų nepateko įmonės, apie kurių veiklą nepavyko rasti reikiamos informacijos.

Kalbos inspekcija išrinko šiuos 2020 metais įregistruotus įmonių pavadinimus: „Daktaras desertas“, „Kadrų kadras“, „Kiauras dangus“, „Laimės pupa“, „Pilna gyvenimo“, „Šokoladinis mėnulis“ iš Vilniaus m., „Balta gilė“ iš Vilniaus r., „Akimirkos sodas“ iš Kauno m., „Pažadukas“ iš Kauno r., „Karšio uodega“ iš Neringos, „Miško skliautas“ iš Alytaus r., „Puodynė“ iš Kėdainių r., „Sena svirtis“ iš Radviliškio r., „Sodo sakmės“ iš Kaišiadorių r., „Toks kitoks“, „Veržlus verslas“ iš Panevėžio m., „Samanota pieva“ iš Panevėžio r.

Balsuoti galima iki vasario 18 dienos 12 valandos. Konkurso dalyviai bus pagerbiami, o nugalėtojas apdovanojamas specialiu DELFI prizu vasario 19 d. nuotoliniame renginyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)