Dalį paukštyno akcijų valdžiusi bendrovė „Kauno grūdai“ jau išsivežė vištas, inventorių, o dabar bando pasisavinti paukštynui priklausančius laukus bei juose augančius pasėlius, rašo „Lietuvos rytas“.

Vievio paukštyno vadovai buvo priblokšti, sužinoję, kad „Kauno grūdai“ nori pasisavinti pasėlius ir dar tikisi gauti išmokas iš Europos Sąjungos fondų.

Vievio paukštynas kreipėsi į Nacionalinę mokėjimo agentūrą prie Žemės ūkio ministerijos, prašydamas išsiaiškinti išmokų teisėtumą. Taip pat pareikšta pretenzija dėl nusavintų laukų „Kauno grūdams“. Bendrovės atsakyme teigiama, kad sėjos ir kitus darbus atliko paukštynas, tačiau derlius jam nepriklauso, nes sėklų parūpino „Kauno grūdai“.

"Kauno grūdai" tikina, kad Vievio paukštyno pareiškimai yra šmeižtas ir svarsto kreiptis į teismą.

"Bankrutuojančio Vievio paukštyno administratoriaus ir naujosios vadovybės platinama informacija apie „Kauno grūdų“ neva padarytą žalą paukštynui, siekį užvaldyti derlių ar tiesiogines išmokas yra klaidinanti. Gali būti, kad taip siekiama nuslėpti apgailėtiną padėtį, kurioje yra atsidūręs paukštynas po skubotų ir nenaudingų įmonei administratoriaus bei naujosios paukštyno vadovybės veiksmų", - tvirtinama įmonės pranešime spaudai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)