„Po penkių mėnesių baigiasi kadencija, tai mes, nenorėdami kažkokių netikėtumų, paskelbėme konkursą“, – BNS sakė ministro patarėja ryšiams su visuomene Eglė Samoškaitė.

Konkursas paskelbtas antradienį, paraiškų jam laukiama dešimt darbo dienų.

Užimtumo tarnybos vadovo kadencija trunka penkerius metus, tačiau L. Valalytės kadencija truks 4 metus – nuo 2016 metų balandžio iki 2020 metų balandžio, nes 2016 metais įstatymas numatė 4 metų trukmės kadenciją.

Prieš metus L. Valalytė ir Lietuvos verslo konfederacija (LVK) ir jos prezidentas Valdas Sutkus buvo įsivėlę į teisminį ginčą dėl pastarojo garbės ir orumo pažeidimo, kurį spalį šalys taikiai išsprendė.

Anot tarnybos, pagal taikos sutartį LVK sutiko, kad L. Valalytė paneigtų viešą pasisakymą dėl grasinimų jai, tuo metu L. Valalytė sutiko ištrinti jos skelbtą įrašą socialiniuose tinkluose ir kreiptis į portalus delfi.lt ir 15min.lt, kad jie pašalintų dalį jos komentaro.

Pasak 15min.lt, L. Valalytė yra sakiusi, jog LVK atstovai nurodinėjo derinti viešųjų pirkimų sąlygas bei Seimo komiteto reikalavo Darbo biržos projektų administravimą ir lėšas perduoti konfederacijai. Ji teigė iš LVK sulaukusi reikalavimo surasti milijoną jų projektams, jeigu ji ir toliau norinti dirbti tarnybos direktore.

Pats V. Sutkus teigė L. Valalytei negrasinęs.

Pasak E Samoškaitės, teisminis ginčas L. Valalytės veiklai tarnyboje įtakos neturėjo. Anot jos, naujo vadovo ieškoma iš anksto, kad įstaigai netektų būti be jo ar siekiant apsidrausti nuo kitų galimų nesklandumų.

Pagal įstatymą asmuo negali vadovauti valstybės ar savivaldybės institucijai daugiau kaip dvi kadencijas iš eilės.