Baidares nuomojantys mūsų šalies verslininkai tikina, kad jų tikrai užteks net ir išvakarėse apsisprendus vykti į žygį, todėl išankstinių užsakymų nereikia. Tačiau dažno lietuvio patirtis byloja, kad kartais didesnei kompanijai surasti baidares ne taip ir paprasta, o ką ir kalbėti apie galimybę išsimiegoti kaimo turizmo sodybos lovoje. Tai patvirtino ir patys verslininkai – šiuo metu sodybos, įsikūrusios palei upių maršrutus, užsakytos visai vasarai. Tad nenuostabu, kad norimos paslaugos savam krašte negavusių lietuvių akys krypsta į šalių kaimynių pasiūlymus.

Lietuvoje šiemet baidarių kainos nesikeitė ir yra panašios visuose šalies regionuose. Nors sezonas prasidėjo anksčiau nei įprasta, baidarių nuomotojai teigia, kad kainų kelti neskuba. Pasak jų, gyventojai dar labai kruopščiai skaičiuoja išlaidas pramogoms, tad verslininkai nenori piktnaudžiauti ir prarasti turimų klientų. Savaitgaliui dvivietę baidarę galima išsinuomoti vidutiniškai už 100 litų. Žinoma, kainų dydį koreguoja ir maršrutų populiarumas. Tik šiemet Šilutės rajone baidarių verslą pradėjęs Gedas Karolis dienraščiui teigė, kad paprastomis dienomis dvivietę baidarę jis nuomoja už 40 litų, o savaitgaliais – 50 litų dienai.

Klaipėdos baidarių centro vadybininkė Viktorija Pieteraitė skaičiavo, kad vasaros sezonu ne darbo dienomis dvivietė baidarė dienai kainuoja 70 litų. Tačiau žmonės gali paplaukioti ir aštuonių vietų plaustu, kurio kaina dienai siekia apie 200 litų. V.Pieteraitė tvirtino, kad vandens pramogų ieškantys gyventojai retai pristinga baidarių. "Tačiau nakvyne lovose iš anksto nepasirūpinę turistai, vargu ar ras sodybą, esančią netoli maršruto. Tos sodybos, su kuriomis mes bendradarbiaujame jau visai vasarai yra rezervavusios vietas. Tačiau žmonės gali rasti vietos privačiuose kempinguose arba apsistoti gamtoje atskirai nuo kitų turistų grupių", – pasakojo vadybininkė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)