„Ignalinos šilumos tinkluose“ bus įdiegtas „Axis Industries“ atstovaujamos Švedijos gamintojos „Svensk Rökgasenergi“ patentuotas ir pagamintas kondensacinis ekonomaizeris – įranga, leidžianti šilumos gamintojams padidinti biokuro katilinių efektyvumą nedidinant sunaudojamo kuro kiekio. „Axis Industries“ analogišką įrangą šiuo metu diegia ir „Litesko“ filiale „Palangos šiluma“. Ekonomaizeris energiją gamina kondensuodamas iš katilo išeinančiuose dūmuose esančius vandens garus, kurie susidaro deginant biokurą.

Ignalinoje „Axis Industries“ ne tik įrengs sąnaudas mažinančią įrangą, bet vykdys karšto vandens tiekimo decentralizaciją – decentralizuos dvi grupines boilerines ir įrengs individualius šilumos punktus pastatuose. Renovavus šilumos punktus, bus galima palaikyti pastatų šilumos poreikių parametrus pagal lauko temperatūrą, pastato charakteristikas ir vartotojų poreikius, rašoma bendrovės pranešime spaudai.

„Ignalinos šilumos tinklų“ projektą „Axis Industries“ numato užbaigti 2008 vasario mėnesį. Projektas iš dalies finansuojamas iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją