Pasak „Unite“ profesinės sąjungos, britų „Aviva“ darbuotojai bus šokiruoti žinios apie darbo vietų mažinimą.

„Darbo vietų mažinimo mastas bus pasitiktas nuostaba“, – sakė „Aviva“ darbuotojų atstovas profsąjungoje Andy'is Case'as.

Tiesa, „Aviva“ pabrėžė, kad prieš pradedant atleidinėti darbuotojus, bendrovė konsultuosis su padaliniais visose šalyse ir bandys išsaugoti kuo daugiau darbo vietų. Iki 2022-ųjų įmonė tikisi sutaupyti per 300 mln. svarų sterlingų (338 mln. eurų).

„Aviva“ taip pat paskelbė atskirianti gyvybės ir kitų draudimo rūšių įmones, o jų valdymas bus patikėtas atskiriems vadovams. „Aviva“ generalinio direktoriaus Maurice'o Tulloch teigimu, draudimo bendrovės perdėtas sudėtingumas ilgą laiką trukdė pasiekti norimų rezultatų.

„Tai yra pirmasis mūsų plano padaryti „Aviva“ paprastesne ir konkurencingesne žingsnis. Turime stiprų pagrindą: puikų paplitimą, pasaulinio lygio draudimo ekspertus, o mūsų finansai yra tvirti. Tačiau yra ir akivaizdžių galimybių tobulėti. „Aviva“ išlaidų mažinimas yra esminis žingsnis išlaikant konkurencingumą, o tai reiškia ir sunkius sprendimus dėl darbo vietų mažinimo. Darysime viską, kad palaikytume savo darbuotojus šiuo laikotarpiu“, – kalbėjo M. Tulloch.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)