„Ši informacija svarbi visuomenei. Viešai prašome ir duodame sutikimą atskleisti visą VSD turimą informaciją apie mūsų bendrovę“, – pranešime teigė įmonės valdybos narys Vygaudas Ušackas

Anot jo, plėtra bei investicijos neįmanomos neišsklaidžius VSD iškeltų abejonių.

„Būtent todėl reikalaujame paviešinti informaciją, kuria remiantis blokuojama įmonės veikla bei juodinamas įmonės vardas“ – teigė V. Ušackas.

VSD direktorius Darius Jauniškis ketvirtadienį pareiškė, kad esama abejonių dėl „Avia Solutions Group“ veiklos ir patikimumo, ir žvalgyba yra apie tai informavusi sprendimų priėmėjus.

Strateginių įmonių sandorius tikrinanti vyriausybinė komisija dėl rizikos nacionaliniam saugumui praėjusią savaitę pasiūlė blokuoti „Avia Solutions Group“ planus plėstis Vilniaus oro uoste – čia ji buvo numačiusi investuoti 7 mln. eurų į angaro plėtrą bei sukurti apie 200 darbo vietų.

Pastaraisiais metais Lietuvos nacionalinio saugumo institucijos atsargiai vertino „Avia Solutions Group“ investicijas dėl jos ankstesnės veiklos Maskvos Žukovskio oro uoste ir aviacijos veiklos Rusijoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)